hela denna avdelning är en annons från Ikea

Så kan du rita ditt eget drömkök – och få hjälp av proffs när du vill

Det är roligt att rita ett kök!
Med Ikeas gratisverktyg Home Planner är det också lättare än du kan föreställa dig.
Och behöver du hjälp längs vägen finns den alltid nära.
Så här fungerar det.

Här kan du läsa mer om Ikeas servicetjänster!

 

Det finns proffs som designar kök, men att rita själv kan vara roligare. Ofta blir det dessutom bra, bara man använder sig av rätt verktyg. Ett bra hjälpmedel är Ikea Home Planner, ett gratisprogram som finns till både PC och Mac. Med Home Planner kan man visualisera alla sina köksdrömmar in i minsta detalj. Här kan man rita upp rummet med olika golv, väggmaterial och färger för att göra resultatet så likt verkligheten som möjligt. Sen kan man testa olika kökslösningar tills man får det precis som man vill ha det.

 

När du sparar din ritning så lagras den på en server hos Ikea. Det betyder att du enkelt kan dela den med familj eller vänner för att få hjälp med smakråd eller goda idéer. Du kan också kontakta Ikeas köksplanerare via telefon eller genom att besöka ett varuhus så att de får titta på din ritning och hjälpa dig att komma vidare. Ofta är det en bra idé, Ikeas köksplanerare kan allt om produkterna och har stor erfarenhet av att alla typer av kök.

– Vi kan hjälpa till med hela processen. Vi fungerar som personliga rådgivare och kan guida hela vägen från att mäta upp köket till ett färdigt resultat, säger Emil Axelsson, köksplanerare på Ikea.

 

Även om man tänker montera sitt kök själv kan det vara smart att ta hjälp med att beställa allt. Det finns många små detaljer i ett kök som en lekman med lite otur kan missa. Det gör inte köksexperterna hos Ikea.

– Vi hjälper till med att beställa varorna via telefon och det kostar inget. Under samtalet kan vi visa ritningar direkt på kundernas egna datorer via länkar som vi mejlar. På så sätt kan man hela tiden följa med i processen. Det går också att få hjälp i sitt varuhus, säger Emil Axelsson.

 

Vill man kan man själv hämta sitt nya kök hos Ikea – men man måste inte. Allt går att få transporterat hem, det är bara att säga till när man beställer sitt kök. Då kan man också få hjälp med allt från finansiering till rivning och montering. Hos Ikea an du också få hjälp med golvläggning och andra hantverkstjänster.

 

Här kan du läsa mer om Ikeas servicetjänster!

 

FAKTA

Här är kökshjälpen hos Ikea


● Personlig köksplanering och inspiration

● Mättjänst och justeringar

● Montering och rivning

● Golvläggning

● Finansiering

● Transport och leverans

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies