3 badrumsstilar att inspireras av

Ombonat romantiskt, avskalat skandinaviskt eller en vilsam spa-känsla.
Låt badrummet spegla din personlighet – samtidigt som de smarta lösningarna förenklar din vardag.

EXTERN LÄNK: Inspireras av allt inom badrum

För vissa av oss är badrummet platsen för en omsorgsfull morgonritual som sätter tonen för dagen. För andra är det den enda platsen i hemmet där det går att låsa om sig och faktiskt få några lugna minuter för sig själv. Alldeles oavsett behov och användning har badrummet en central funktion i hemmet.

– Badrummet behöver generellt fylla olika funktioner beroende på vilken fas av livet man är i. Men gemensamt för alla är att det är viktigt att ställa höga krav på kvalitet. Luftfuktigheten är hög och slitaget ofta stort. Serien GODMORGON har bland annat mjukstängande lådor och dörrar och vertikal foliering vilket förlänger livslängden. Den görs genomgående av robusta kvalitetsmaterial och efter rigorös testning har den också tio års garanti, säger Henrik, Sortimentsansvarig Badrum på IKEA.

Med GODMORGON som kvalitativ bas blir det enkelt att skapa ditt drömbadrum – baserat på vilken stil du gillar bäst.

1. Ombonat romantiskt

En vilsam och inbjudande oas för dig som gärna skapar den där ombonade känslan. Låd- och skåpfronter i ett mer traditionellt uttryck, som GODMORGON KASJÖN, ger ett mjukt intryck och HAMNSKÄR tvättställsblandare i mässing för tankarna till franska landsbygden. För klimatets skull är alla IKEA blandare dessutom snålspolande och kallstartande. Att använda både dold och öppen förvaring, som i till exempel GODMORGON högskåp är ett bra sätt att lyfta fram de vackra sakerna – och gömma undan de lite mindre tjusiga. Belysning och speglar med ett lite mer sirligt uttryck, som FRIHULT och KARMSUND, bidrar med ännu mer romantik till känslan.

2. Avskalat skandinaviskt

Ett rent och balanserat uttryck där funktionen får stå i centrum. Släta mattvita fronter som i GODMORGON ger ett lugnt helhetsintryck och den mesta av förvaringen är dold, för att ytterligare förstärka de rena linjerna. Istället kan fokus läggas på de finurliga detaljerna inuti skåp och lådor; med GODMORGON förvaring får alla småpryttlar sin egen plats. För öppen förvaring finns stilrena SAXBORGA. Grundfärgerna i den skandinaviska stilen är ljusa och harmoniska, med toner av snäckskalsvitt, sand och mjukt grått. För mer värme adderas textilier i en lite mörkare skala och detaljer i naturmaterial. Att ha dusch- och tvättställsblandare i samma serie, som till exempel BROGRUND, ger ett koordinerat uttryck.

3. Vilsam SPA-känsla

För dig som verkligen tycker om att tillbringa tid i badrummet! En elegant och harmonisk stil som skapas med hjälp av ljusa träslag som GOD MORGON i vitlaserad ek, ljusa energivande färger och funktionella accessoarer som binder samman helheten. En generös BROGRUND takdusch förstärker spa-känslan. Den är dessutom snålspolande och i samma serie finns också matchande tvättställsblandare. Lite lyxigare SALVIKEN handdukar, med bomull från mer hållbara källor och med våfflad struktur på ena sidan, adderar mjukhet och värme.

EXTERN LÄNK: Hitta allt för ditt badrum på IKEA

Vad kostar ett kök?
Har du fått inspiration till att förnya köket men är nyfiken på vad det kostar?

Här är några prisexempel:

GODMORGON kommod med 2 lådor 1895:-

GODMORGON Kommod med 2 lådor 1595:-

GODMORGON högskåp 1395:-

GODMORGON låda med lock 79:-

GODMORGON förvaring 59:-