Lista: Hetaste köks­inredningarna från IKEA

HAVSTORP lådfront beige 60x40 cm 299:- DALFRED l barpall 495:- HULTARP stång 79:- MATTRADITION fläkt 3295:-

Vill du uppdatera ditt kök och är på jakt efter inspiration?
Då har du kommit rätt.
Här listar vi de fem hetaste köksinredningarna från IKEA.

EXTERN LÄNK: Hitta mer köksinspiration här

Att göra om sitt kök är ett roligt projekt, men i vilken ände ska man egentligen börja? Ett första steg är att låta sig inspireras av vad andra gillar. Carolin som är sortimentsansvarig på IKEA Sverige, vet vad som är hett inom kök i år. Här listar hon fem av IKEA mest populära köksinredningar:

1. Inbyggda lösningar

Enligt Carolin är platsbyggda köksinredningar väldigt efterfrågade just nu, men även alla typer av inbyggda lösningar som hjälper oss att skapa harmoni i köket. Vi vill ha allt nära till hands när det väl ska användas, men på utsidan vill vi ha ett lugnt och rensat uttryck. Det ska vara smart, genomtänkt och lätt att hitta.

– Ett bra exempel är UTRUSTA skafferiutdrag där korgarna i skåpet dras ut automatiskt när man öppnar dörren, vilket gör det enkelt att komma åt det som står längst in. En bra organiserad insida där var sak har sin plats ger ökad smidighet i köket.

2. Dämpade toner

Ett ljust, neutralt och harmoniskt kök som är enkelt att hålla rent. Med HAVSTORP köksluckor i beige blir uttrycket i köket modernt och lugnt.

– Färgvalen som är populära och trendiga nu sträcker sig från dämpade och neutrala toner till mer dramatiska och djärva kulörer, förklarar hon.

UPPLÖV dörr matt antracit 60x60cm 929:- DALFRED barpall 495:- TOLLSJÖN köksblandare med dusch 1995:-

3. Mattsvarta ytor

För en minimalistiskt elegans med stilrena, moderna linjer blickar många mot mörkare toner. UPPLÖV köksfronter i antracit har en mattsvart yta som är mjuk att röra vid.

– Idag vill vi att våra hem ska kännas unika – och den mörka antraciten, som är stark kontrast till det klassiska vita köket, skapar det originella uttryck vi söker.

HEJSTA vitrindörr 40x80cm 399:- GLADELIG mugg, grå 39:-/st

4. Glasvitrin och öppna hyllor

I år byter många gärna ut några av sina tyngre väggskåp mot lättare glasvitriner eller öppna hyllor. Det räfflade glaset i HEJSTA vitrindörr ger en aning om vad som döljer sig på insidan och väcker intresse.

– Då kan vi visa våra föremål och uttrycka mer vilka vi är, vilket gör våra kök ännu mer personliga, säger Carolin.

5. Lantligt och tidlöst

Shakerstilen, enkel och stilistisk design, fortsätter att vara en stark trend inom kök. LERHYTTAN köksluckor ger köket en rustikt lantlig stil, som samtidigt har en tidlös karaktär.

– Trots att den moderna och minimalistiska stilen är väldigt populär dras vi fortfarande till det traditionella köket som ger en varm och hantverksmässig känsla.

EXTERN LÄNK: Planera ditt drömkök