Bildextra: Här är de nya badrumsserierna på IKEA

FAXÄLVEN spegel med inbyggd belysning 2395:- ÄNGSJÖN/BACKSJÖN/LUNDSKÄR kommod med låda/tvättställ/tvättställsblandare 4740:- NISSAFORS rullvagn 299:- GANSJÖN badrumsset 3 delar 179:-

Ett badrum ska tåla år av slitage – och just därför är kvalitet nyckelordet för alla produkter på IKEA. I kombination med energibesparande funktioner, återvunnet material och stilar för alla smaker blir de nya serierna årets stora fullträff.

EXTERN LÄNK: Alla badrumsnyheter från IKEA

Badrummet fyller olika funktioner för oss alla. Vissa gillar den snabba morgonduschen, andra vill avsluta kvällen med ett spa. För barnfamiljen är det viktigaste tåliga material och smart förvaring medan samboparet kanske vill låta även det lilla badrummet sätta tonen för hela boendet.

Men alldeles oavsett behov och önskemål är kvalitet alltid det viktigaste.

– För oss är alltid pris och kvalitet i fokus och för badrummet är kvalitet verkligen A och O. Ett badrum renoveras inte massor av gånger och det är väldigt viktigt att de möbler vi använder där möter våra höga krav för möbler i våtrum, säger Henrik, sortimentsansvarig för badrum på IKEA Sverige.

Förutom en hög kvalitet på produkterna, som gör att de håller i år efter år, är hänsynen till miljö en viktig faktor.

– Användning av återvunnet material, vatten- och energibesparande blandare och duschmunstycken är till exempel en självklarhet för oss. Det gäller givetvis också årets nya serier, som bland annat erbjuder plastfolie som är återvunnen till minst 70 procent och blandare med kallstartsfunktion, säger Henrik.

Här de nya badrumsserierna

HAVBÄCK, ÄNGSJÖN och TÄNNFORSEN erbjuder alla rymlig förvaring eftersom rörledningarna leds genom baksidan och inte genom ett hål i lådorna. Lådorna kan dessutom öppnas hela vägen vilket ger en bra överblick. De tre serierna har också samma mått vilket gör att merparten av tvättställ på IKEA passar till de nya kommoderna. Samtliga serier finns i både enkla och dubbla skåp.

TÄNNFORSEN kommod med dörrar 2195:-/st TÄNNFORSEN spegelskåp med dörrar 2895:-/st RÅSKOG rullvagn 499:- TÄNNFORSEN högskåp med dörr 2995:- TRENSUM spegel 49:- FRYKEN burk med lock 149:-/set om 3

Med TÄNNFORSEN skapar du ett badrum i riktigt klassisk stil i vitt eller grått, som förstärks av vackra detaljer som fasade speglar. Ett uttryck som andas tradition och som aldrig blir omodernt. HAMNSKÄR tvättställsblandare med kallstartsfunktionen som förhindrar varmvattenspill och sparar energi förstärker stilen. När du lyfter spaken rakt upp rinner bara kallt vatten. Funktionen gör att du inte kan föra spaken helt till höger. Varmvatten får du genom att föra spaken åt vänster.

HAVBÄCK/ORRSJÖN/DALSKÄR kommod med låda/tvättställ/tvättställsblandare 4740:- VINNÄSET knopp 99:-/2 st KABOMBA LED vägglampa 699:- HAVBÄCK högskåp med dörr 2195:-

HAVBÄCK badrumserie finns i grått, vitt och beige. Med sina raka linjer har den ett modernt uttryck. Den är lätt att göra personlig med knoppar och handtag. VINNÄSET knopp i massiv bok bjuder på en ren och enkel design som fungerar utmärkt i både traditionella och moderna inredningar.

ÄNGSJÖN kommod med lådor 3295:- BOLLÖSUND lådinsatser 69:-/set om 4 FJÄLLSTARR badhandduk 149:- FJÄLLSTARR badlakan 199:- BROGRUND krok 49:-/2st

ÄNGSJÖN kommer i högglansvitt, mörk ek och ek och har en mer internationell stil. Med integrerade handtag, och sparsamhet med onödiga detaljer understryks elegans och perfektion. Komplettera gärna med HAGAÅN öppet skåp. BACKSJÖN tvättställ är tillverkat av marmorkross som möjliggör skarpa, tydliga kanter med en reptålig yta. Detta ger ett stilrent och modernt uttryck som passar fint med ÄNGSJÖN.

EXTERN LÄNK: Designa ditt badrum hemifrån med planeringsverktyget