Släpp in våren med nya färger i köket

SKARAP måttbeställd bänkskiva, matt vit/marmormönstrad keramik, 1 m²x2.0 cm 6 995:-/m² UPPLÖV lådfront mörkbeige, 60x10 cm 529:-/2st FÖRDELAKTIG induktionshäll/integrerad köksfläkt, IKEA 700 svart, 83 cm 17 995:-

Vitt har regerat länge. Nu är det hög tid för andra färger att ta plats i köket.
– Vi ser mer djärva och dramatiska färger som svart, grönt och till och med rosa, säger Agnieszka på IKEA Sverige.

Spana in köksserierna där spännande kulörer fått ta plats på luckor och lådor.

EXTERN LÄNK: Hitta det perfekta köket för dig

Återvunnet material och stilren design är något som allt fler efterfrågar och två kök hos IKEA som har luckserier som stämmer in i detta är UPPLÖV och NICKEBO.

Det finns mycket med UPPLÖV som är lätt att tycka om, förklarar Agnieszka:

– Luckan är i minimalistisk design och med en unik karaktär. Den kombinerar moderna linjer med en mjuk matt yta i dämpade toner. Den har en fasad kant som fångar upp ljuset i rummet och tillsammans med de integrerade handtagen i stål får fronterna en cool, grafisk känsla – och ett bra grepp, säger hon.

Handtagen i aluminium går i samma ton som fronten, den är hållbart tillverkad i återvunnet trä och klätt i en folie gjord av huvudsakligen återvunnen plast.

– Fronten finns i två trendiga färger, matt beige och matt antracit.

Att färgerna tar plats igen efter en lång period med ljusa kök, är efterlängtat, menar hon.

– Vi vill att våra hem ska kännas unika och gärna ta ett steg bort från den vanliga designen. För kök kan detta betyda mer djärva, dramatiska färger som svart, grönt eller rosa, eller färgglada handtag, knoppar, apparater, textilier på en mer neutral bakgrund.

HAVSEN diskho med synlig front, vit, 62×48 cm 1695:- GAMLESJÖN köksblandare 2 grepp, borstad svart metall 1195:- STENSUND lådfront, ljusgrön, 60×40 cm 289:-

Hantverksmässig känsla

På tal om färger så finns mångas favorit, köket STENSUND, även i ljusgrönt.

– Luckan har blivit en populär familj i vårt sortiment. STENSUND utmärker sig främst med sin fasade panel som ger en riktig varm och hantverksmässig känsla, säger Agnieszka.

Även STENSUND har hållbarhet som signum.

– Luckan är tillverkad i en stabil och slitstark träfiberskiva som görs av spillträ från träindustrin. Den är lätt att hålla ren och står emot fukt och fläckar tack vare sin lackade yta. Det finns tre vackra färger att välja emellan så att alla som älskar designen och det traditionella uttrycket med STENSUND kan välja ett kök i sin favoritfärg.

STENSUND lådfront, ljusgrön, 60×20 cm 199:- MATTRADITION väggmonterad köksfläkt, rostfritt stål, 60 cm 2795:-

Det klassiska arbetsköket går mot ett mer uttrycksfullt utseende, menar Agnieszka.

– Köket är inte bara en plats att laga måltider, utan snarare ett vardagsrum som ofta är öppet för andra delar av hemmet. Det innebär också att man byter ut några av de tyngre väggskåpen mot lättare glasvitriner eller öppna hyllor, så att du kan visa dina personliga föremål och uttrycka mer vem du är. Då blir ditt kök ännu mer personligt.

Kökssystemet METOD från IKEA passar till alla nya fronter. METOD har dessutom 25 års garanti. Vitvarorna du hittar i varuhuset har fem års garanti och köksblandare hela tio år, flikar Agnieszka in.

Den som tröttnat på slamriga lådor kan glädjas åt UPPDATERA, en populär lådinredningsfamilj, som uppdaterats med smarta funktioner i filt för att få ordning på allt som kan finnas i dina kökslådor.

UPPDATERA justerbar insats för låda, grå, 60 cm 129:-

På tal om smarta funktioner, så har du väl inte glömt att du kostnadsfritt kan ta hjälp av en köksspecialist för att hjälpa dig optimera till exempel förvaringen i köket.

– Vill du köpa ett helt nytt kök kan du antingen sitta ned med en köksspecialist i något av våra varuhus eller träffa dem online där de kostnadsfritt hjälper dig att komma igång med dina köksdrömmar.

UPPLÖV lådfront, matt yta mörkbeige, 60×40 cm 629:- OMBONAD glas 119:-/4 st OMBONAD vinglas 159:-/4 st

EXTERN LÄNK: Funderar du på ett nytt kök – använd personlig köksplanering