Så inreder vi det moderna sovrummet

BJÖRKNÄS sängstomme 160 cm 4685:-

Jordnära färger, naturmaterial och smart förvaring. Sovrummet ska vara en harmonisk oas som samtidigt kan ge oss den energi vi så väl behöver.

– Materialen är särskilt viktiga när det gäller det vi har närmast huden, som sängkläderna till exempel. Vi kommer att se mycket linne och lyocell, självklart producerat på mer hållbart vis, säger Johanna, Sortimentsansvarig Sängar på IKEA Sverige.

Ordningsamt. En vägg med garderober sväljer det mesta och ger möjlighet till många olika sorters förvaring – hängande, i lådor, backar eller skoställ. PAX Reinsvoll garderobskombination 13 821:- BEKVÄM trappstege 349:-

Naturligt. Naturmaterialen fortsätter ta plats. En byrå i massiv björk ger både bra förvaringsmöjligheter till kläder och prylar och adderar ett varmt uttryck i sovrummet. BJÖRKSNÄS byrå med 5 lådor 2995:- IKKORNES golvspegel 995:-

Ett harmoniskt sovrum är ett samspel mellan många element, från färger på textilier till smart förvaring och – givetvis – en bra madrass. 

Drömskt. Textilier i mjuka färgskalor skapar ett välbehövligt lugn. En sängstomme eller klädd sänggavel förstärker din personliga stil och ger en behaglig akustik. BJÖRKNÄS sängstomme 160 cm 4685:- REGNSKUR taklampskärm rosa 249:-

– Det är viktigt att man utgår ifrån sina behov och ställer sig följande frågor; vilken sovställning har du, vilken längd och vikt har du och delar du sängen med någon? När du har landat i detta kan du gå vidare till vår Komfortguide på ikea.se och sedan självklart också komma och prova våra madrasser i ett av våra varuhus. Hos oss kan alla hitta en madrass som passar, säger Johanna. 

EXTERN LÄNK: Inspireras av fler sovrum på IKEA.se