Tips! Så skapar du ett ljust och harmoniskt vardagsrum

HÖGADAL dörr 350:- PÄRUP 2-sitssoffa 3595:- LOHALS matta 899:- 

Drömmer du om att förvandla ditt lilla vardagsrum till en frisk oas med en touch av naturens lugn?
Inga problem, här är några tips på hur du kan få ditt vardagsrum att kännas som en harmonisk reträtt för avslappning och lugn.

Extern länk: Naturlig harmoni i ditt vardagsrum

Att inreda ett vardagsrum kan vara både utmanande och mysigt. Och är det inte så stort gäller det att ta vara på varje kvadratmeter, vilket öppnar upp för praktisk och smart förvaring, nya kreativa lösningar och multifunktionella möbler. Möjligheten att skapa en harmonisk atmosfär, där varje detalj är noga utvald för att passa in, kan enkelt leda till att vardagsrummet blir den där fristaden som inrymmer både värme, glädje och trivsel.

Dörrar i bambu

Det gäller att anpassa förvaringen efter det som ska förvaras och att låta hyllan eller förvaringsmöblerna bli en del av ditt vardagsrum och hem.

– Ska förvaringen vara öppen, ha täckta dörrar eller vitrindörrar, det beror helt på vad som ska förvaras, säger Petra, inredningsdesigner på IKEA Sverige.

Med klassikern BILLY bokhylla finns stora möjligheter för förvaring och ändå skapa en harmonisk känsla. Dörrar i vävd bambu skapar ett luftigt men ändå lugnt och varmt intryck. Dessutom gör blandningen av både stängd och öppen förvaring att du kan välja vad du vill visa upp i hemmet.

BILLY bokhylla 599:- YTBERG skåpbelysning 149:- BLÅSVERK bordslampa 149:- SPIKSMED sideboard 899:- POÄNG barnfåtölj 499:-

Justerbart soffbord

Att använda sig av låg förvaring, såsom låga sideboards med skjutdörrar, ger rummet ett luftigt intryck samtidigt som det ger möjlighet att smycka väggarna med personliga tavlor, souvenirer eller bilder.

På tal om förvaring är multifunktionella möbler en smart lösning på flera problem. Att ha möjlighet att ”gömma undan” saker som inte alltid behöver finnas i blickfånget men samtidigt kunna använda möblerna på fler än ett sätt. Ett justerbart soffbord som kan höjas och sänkas, samtidigt som det kan rymma barnens leksaker, fjärrkontroller eller extra filtar är ett välkommet tillskott i varje hem.

Extern länk: Möbler och inredning till ditt vardagsrum.

Att använda ljusa färger och mjuka material skapar också en avslappnad och inbjudande atmosfär. Välj därför en soffa som lyfter fram dina önskemål av stil, färg, mönster, storlek eller komfort.

– Det är alltid enklare att byta ett kuddfodral än en hel soffa, men på IKEA kan du såklart också välja en utbytbar soffklädsel, vilket innebär att du kan byta stil i vardagsrummet, utan att för den sakens skull behöva köpa en helt ny soffa, säger Petra.

ÖSTAVALL justerbart soffbord 1295:- FRÖSET fåtölj 899:- LAUTERS golvlampa 599:- KUGGIS låda 69:-

Rumsavdelare

Ett annat smart sätt att skapa rymd och harmoni är att dela in vardagsrummet i zoner. Med nyheten MITTZON kan du enkelt skapa och ändra om olika rum i rummet. Och att dessutom låta dina levande växter vara avskiljare lyfter inte bara fram naturens grönska utan skapar en fräsch och levande atmosfär.

Och varför inte passa på att skapa en liten utomhushörna – inomhus. En växtvägg med konstgjorda växter skapar somrig och ljus känsla samtidigt som färgglada möbler och textilier får alla läppar att brista ut i ett leende.

MITTZON u-rede med hjul/behållare/kabellåda 2595:- BURVIK sidobord 299:- LOHALS matta 899:-

Extern länk: Hitta inspiration till ditt drömvardagsrum