Slipp kaoset: Så får du ordning i badrummet

Handdukar som inte torkar ordentligt, klämda tandkrämstuber på handfatet och dålig förvaring som resulterar i att det är prylar överallt. Glöm ditt stökiga badrum.
Här är fem tips för att skapa ordning och reda i ett av hemmets viktigaste rum.

EXTERN LÄNK: Badrum och stilar för alla plånböcker

Badrummet är oftast hemmets minsta rum, men samtidigt ska massor av saker samsas om utrymmet. Är ni dessutom flera i hushållet kan det lätt bli kaos. Men det går att få ordning i badrummet, både med stora – och små medel.

Här är fem tips för alla badrum:

1. Badrum med förvaring bakom kulisserna 

Dold förvaring i badrummet är fiffigt och skapar ordning. Fullutdragslådor ger dig maximalt med förvaringsutrymme. Med GODMORGON serien från IKEA kan du stoppa bort allt som du behöver i vardagen, men som du inte vill se. Det finns till exempel gott om plats för allt från hudvårdsprodukter till hårtorkar i en kommod med två lådor eller varför inte ett högskåp som även sväljer alla dina handdukar och hela familjens duschprodukter. GODMORGON har dessutom 10 års garanti och de folierade luckorna är gjorda av minst 90 procent återvunnen plast. Snacka om hållbar förvaring!

2. Accessoarer och annat smått och gott

Har du en liten budget, men högra krav, är lösningen accessoarer. Genomskinliga lådor hjälper dig att organisera dina småsaker. Byt ut ditt gamla slitna badrumsset för att skapa ett fräscht och modernt uttryck. Satsa på en stilren soptunna som hänger på väggen. Det blir lättare att städa badrummet och du slipper böja dig ner för att slänga tops och annat skräp. Gosiga badhanddukar förhöjer spakänslan i rummet. SALVIKEN har våffelstruktur på ena sidan – och mjuk frotté på den andra.

3. Häng upp dina handdukar 

Nu är det slut på blöta handdukar som delar krok eller som ligger mer på golvet än på en stång. BROGRUND duschstänger sticker inte ut och är inte i vägen även om du monterar dem precis vid duschen. Självhäftande krokar är smidigt oavsett om du vill slippa borra eller om du har små familjemedlemmar som behöver en krok i lagom höjd. En hängare för dörren med flera krokar hjälper också till att lösa bristen på utrymme i badrummet.

4. Glöm inte bort belysningen 

Det kan vara en chockerande upplevelse att stiga upp på morgonen och mötas av ett starkt strålkastarljus i badrummet. Ibland krävs ett starkt ljus om du ska göra dig iordning, men en mysig stämningsbelysning är lika viktigt, speciellt för de som är morgontrötta. LEPTITER LED inbyggnadsspotar är dimbara och passar hela familjen. Du kan byta från varmt till kallt ljus i tre steg. Ljuset reglerar du med en trådlös fjärrkontroll.

5. Vardagslyx på fem minuter 

Lyssna på en podd i duschen eller gör dig iordning inför vardagens bestyr till din favoritlåt. ENEBY är en bärbar bluetooth-högtalare som du kan ta med runt om i hemmet eller hänga upp bredvid duschen. Högtalaren är en liten, enkel och praktisk detalj för alla som vill skapa en egen oas i badrummet.

EXTERN LÄNK: Med den här högtalaren kan du njuta av musik överallt i hemmet

Behöver du hjälp med ditt badrum? Här är allt du behöver veta om IKEA planeringshjälp
Välj om mötet ska vara på varuhuset eller online.
Onlinemöte
Ett onlinemöte ger dig möjlighet att sitta hemma i lugn och ro och samtidigt få hjälp och vägledning. Vi träffas via skärmen, där du kan följa allt som händer under mötet. Du får se inspiration, material och olika badrumslösningar. Om du vill göra en större planering hjälper vi dig med 3D-ritning och produktlista.
Möte i varuhus
Du kan också boka ett fysiskt möte med en badrumsspecialist i varuhuset. Det går till på samma sätt, skillnaden är att du kan se olika badrumslösningar och material på plats.
EXTERN LÄNK: Här kan du boka din planeringshjälp direkt

Vad kostar ett kök?
Har du fått inspiration till att förnya köket men är nyfiken på vad det kostar?

Här är några prisexempel:

GODMORGON/TOLKEN/HÖRVIK kommod med tvättställ 3590:-

GODMORGON låda med fack 129:-

BROGRUND glashylla 119:-

GODMORGON högskåp 1395:-

ENEBY bärbar bluetooth-högtalare 189:-