Från dröm till kök – utan att lämna soffan

Ett kök att umgås och trivas i står högt på önskelistan för många. Samtidigt kan en köksrenovering kännas som ett övermäktigt projekt att ta tag i.
– För att din väg till drömköket ska vara så smidig som möjligt är vi med hela vägen – från idé till installation, säger Christopher, köksexpert på IKEA.

EXTERN LÄNK: Finn inspirationen till ditt drömkök här

Det senaste året har de flesta av oss tillbringat mer tid hemma än vad vi brukar, vilket också innebär att många fått upp ögonen för saker som behöver fixas i bostaden. Om du insett att ditt kök sett bättre dagar, eller att det kanske inte längre passar din familjs behov, kan IKEA hjälpa till med allt från mätservice och planering till förbesiktning och installation.
– Antingen kan du inleda din köksresa på det traditionella sättet, det vill säga genom att besöka ett av våra varuhus, eller så kan du använda vår nya onlinetjänst och boka in ett digitalt möte med en av våra köksspecialister, säger Christopher, sortimentsspecialist kök på IKEA, och tillägger:
– Oavsett hur du som kund väljer att möta oss, kommer du att ha en dedikerad person under hela processen, vilket vi vet att många uppskattar. Att köpa ett kök är både en känslomässig samt stor finansiell resa, och det har vi största respekt för.

Hitta din stil

Innan mötet med en expert på IKEA rekommenderar Christopher att du funderar över vilken stil du gillar, genom att bland annat kika i inspirationsgalleriet för kök på IKEA.se.
– Vi har en oerhörd bredd i vårt kökssortiment, vilket betyder att du kan välja mellan alla typer av stilar – från traditionellt till modernt. Du kan också alltid krydda ditt kök med smarta vitvaror eller hållbara funktioner, som exempelvis vattenbesparande kranar eller köksluckor av återvunna material, säger han och fortsätter:
– Förbered dig också genom att ta så exakta mått som möjligt av köket. Om du inte vet hur du ska mäta, eller inte känner dig trygg i vilka mått du ska ta, kan du boka in en mätning hos oss som sedan utförs av en av våra servicepartners.

En stöttande hand

Du kan själv välja hur mycket du vill vara involverad i varje steg av processen, och kan antingen själv rita upp ditt kök i IKEA planeringsverktyg, eller helt lämna över det till din dedikerade köksspecialist. Väljer du det senare alternativet får du ett färdigt förslag med 3D-ritning och produktlista efter ert första möte.
– Detsamma gäller när det kommer till installationen. Du kan välja totalentreprenad eller att bara få hjälp med vissa delar. Det viktigaste för oss är att du känner dig trygg på hela resan till ditt drömkök.

EXTERN LÄNK: Boka kostnadsfri & personlig planeringshjälp online

Vad kostar ett kök?
Har du fått inspiration till att förnya köket men är nyfiken på vad det kostar?

Här är några prisexempel:

HAVSEN diskho med synlig front 1495:-

BODBYN dörr, mörkgrön 60×60 cm 459:-

BODBYN dörr, mörkgrön 60×80 cm 529:-

SKURUP taklampa 99:-

IKEA 365+ matlåda med lock 59:-