Nya trenden – låt någon annan göra jobbet

Hemmafixande i all ära, men när det kommer till att bygga ett nytt kök vänder sig allt fler till en expert.
– Det senaste året har vi sett ett ökat intresse för vår köksplaneringstjänst – som nu också finns tillgänglig online, säger Christopher, sortimentsspecialist kök på IKEA Sverige.

EXTERN LÄNK: Du hittar allt för ditt kök på IKEA.se

Även om det kan vara roligt att utföra mindre renoveringar och småfix i hemmet själv, är det alltid skönt att lämna över de stora projekten till en expert.

Om du bestämt dig för att bygga ett nytt kök, erbjuder IKEA hjälp och rådgivning under hela processen.
– Antingen kan du inleda din köksresa på det traditionella sättet, det vill säga genom att besöka ett av våra varuhus, eller så kan du använda vår nya onlinetjänst och boka in ett digitalt möte med en av våra köksspecialister, säger Christopher och tillägger:
– Möjligheten att träffas online är ett uppskattat alternativ i dessa pandemitider – och fortfarande lika smidigt som att åka till ett IKEA varuhus.

Stil och mått

Gillar du enkla och raka linjer? Eller är du kanske mer inne på finsnickerier och lantlig charm?

Innan ditt möte med experten är det bra om du reflekterar över vilken typ av köksstil du gillar.
– Vi har en oerhörd bredd i vårt kökssortiment, vilket betyder att du kan välja mellan alla typer av stilar – från traditionellt till modernt. Du kan också alltid krydda ditt kök med smarta vitvaror eller hållbara funktioner, som exempelvis vattenbesparande kranar eller köksluckor av återvunna material, säger Christopher och fortsätter:
– Förbered dig också genom att ta så exakta mått som möjligt av köket. Om du inte vet hur du ska mäta, eller inte känner dig trygg i vilka mått du ska ta, kan du boka in en mätning hos oss som sedan utförs av en av våra servicepartners.

Från skiss till installation

När måtten är tagna och du valt vilken stil ditt kök ska ha är det dags att skapa en ritning över hur köket ska se ut.

Du kan välja att själv rita upp det i IKEA planeringsverktyg, eller lämna över jobbet till din dedikerade köksspecialist. Väljer du det senare alternativet får du ett färdigt förslag med 3D-ritning och produktlista efter ert första möte.
– Detsamma gäller när det kommer till montering och installation av köket. Du kan välja totalentreprenad eller att bara få hjälp med vissa delar. Det viktigaste för oss är att du känner dig trygg på hela resan till ditt drömkök.

EXTERN LÄNK: Börja planera ditt drömkök med planeringsverktyget på IKEA.se

Vad kostar ett kök?
Har du fått inspiration till att förnya köket men är nyfiken på vad det kostar?

Här är några prisexempel:

VOXTORP Lådfront, högglans vit 80×40 cm 549:-

JUTIS Vitrindörr, frostat glas/aluminium 40×80 cm 279:-

BROR Rullvagn, svart/furuplywood 85×55 cm 1295:-

NYMÅNE Taklampa, antracit 399:-

EKEDALEN Utdragbart bord, mörkbrun 120/180×80 cm 1995:-