Harmoni och flexibla möbler – så får du ditt hem att kännas större

SKÖNABÄCK 2-sitsbäddsoffa 2995:-, KLIPPOXEL pläd 199:-, KUSTFLY kuddfodral 99:-, BILD tavla 179:-

Möbler med flera funktioner, stilren förvaring och färgsättning ton i ton.
Det finns många smarta knep för att få en liten yta att kännas betydligt rymligare!

Extern länk: Vardagsrum – enkla inredningstips för en mysigare höst

Att bo litet – men med en känsla av rymd – är faktiskt inte alls någon omöjlig uppgift. Det gäller bara att tänka lite strategiskt och hitta lösningarna som stöttar målet.

Som att hitta möbler med flera funktioner, till exempel. En soffa som kan jobba nattskift som säng. Ett bord som egentligen är flera. Eller förvaring som sväljer det mesta men ändå ger rummet ett uttryck av lätthet.

Särskilt tacksamt är det kanske med den nya generationens bäddsoffor, som gärna samlar fler funktioner än två. De som är en nätt tvåsitssoffa när du är ensam hemma, men som går att förlänga med extra sittplatser när du får gäster. Som givetvis går att använda som säng, men som också bjuder på ett extra generöst förvaringsutrymme – för mer än dina sängkläder.

SYMFONISK panel för tavelram med högtalare 400:-,  STORSLINGA LED ljuskrona 799:-, DVALA örngott 49:-/2st, SAMBORD golv-/läslampa 199:-, SONHULT satsbord set om 2, 599:-

Förvaring som skapar ro

Detsamma gäller det smarta soffbordet, som egentligen är två. Dra ut när ni är många, ställ ihop till ett när det inte längre behövs. Det går också bra att skifta benen så att du själv kan bestämma vilken bordsskiva du vill ha överst. Estetik och funktion i ett, med andra ord.

Viktigt för att skapa en luftig och enhetlig känsla i rummet är såklart också färgsättningen. Genom att använda jordnära färger, gärna ton i ton, skapar du en atmosfär av lugn och rymd. En förvaring som känns nätt men ändå sväljer det mesta av dina prylar gör också att rummet känns större. En byrå i valnöt och matchande öppna hyllor ovanför är ett bra alternativ i ett rum som det här, baserat på jordnära toner.

– En bra förvaring skapar ro i rummet. Använd dig gärna av en kombination av lösningar för att utnyttja rummet fullt ut. Och glöm inte smart inredning i lådor och skåp, det gör det enkelt att hålla ordning och hitta det du behöver när du behöver det, säger Tommie, sortimentsansvarig soff- och sittmöbler på IKEA Sverige.

EKET väggmonterad hyllsektion 195:-/st, EKET skåp med dörr och en hylla 395:-/st, LÖVMÅNAD arbetslampa 199:-, FRÖSET fåtölj 899:-

Ren luft med stil

Om du väljer möbler med ett luftigt uttryck går det också utmärkt att skapa rum i rummet utan att det känns trångt. Som en riktigt funktionell gaminghörna – som ändå inte tar särskilt mycket plats. Gamingbordet må vara av modell mindre, men har ändå viktiga funktioner som en hylla för din skärm, kabelkanal och sex höjder att välja mellan.

Något annat som bidrar till den luftiga känslan i ett rum är, självklart, just ren luft. Numera behöver inte luftrenare vara stora schabrak som tar massor av plats och förstör din genomtänkta estetik. Istället finns de i smidiga modeller som är lätta att flytta och placera där de smälter in, samtidigt som de rymmer kraftfull teknik som effektivt renar luften från skadliga partiklar och pollen.

LÖPARBANA stol för gaming 1295:-, UTVISNING skrivbord för gaming med hylla 1495:-, LINDÅSEN display-hylla 199:-, UPPÅTVIND luftrenare 349:-

Extern länk: Hitta inspiration till ditt drömvardagsrum