Så skapar du en lugn oas för vila och avkoppling

TUFJORD klädd sängstomme 4995:-VITTSJÖ soffbord 699:- BREDVECKLARE påslakanset 149:- LAGERPOPPEL kuddfodral 29:-

Dämpade färger, en vilsam akustik och mjuka textilier som omfamnar.
Genom att inreda för stillhet i ditt sovrum skapar du också möjligheter för den lugnaste sömnen.

EXTERN LÄNK: Sovrumsmöbler och idéer för alla stilar och budgetar

Lite mörkare kulörer. En riktigt skön säng. Varm belysning och massor av textilier som dämpar ljud – här är ett recept på vägen mot en riktigt god sömn.

Nedvarvning är A och O för den som vill sova bra, men som vi alla vet är det ofta lättare sagt än gjort. Det finns ju alltid ett avsnitt till att kolla eller lyssna på! Ett sätt att kanske göra det lite enklare är att skapa en hörna för nedvarvning i ditt sovrum. En plats att stanna till på mellan dagens stök och nattens vila. Kanske en schäslong, en skön kudde och en filt? I sällskap med en kopp te och en bok eller tidning bäddar du för en bättre natt.

KIVIK klädsel till schäslong 1000:- NÄVLINGE LED klämspot 129:- FRUKTSKOG doftljus i keramikkruka 59:- HÄCKPOPPEL dekorativ skål 149:-

Zoner och belysning

Markera gärna olika zoner i ditt sovrum med hjälp av mattor. De håller ihop rummet samtidigt som de hjälper till att förstärka de olika platserna och deras funktioner. En matta med tjock lugg förstärker myskänslan och hjälper också till att skapa en dämpad akustik. En lite mindre matta vid sängkanten gör att du slipper starta dagen med att sätta fötterna på ett kallt golv.

Belysningen är också viktig för nedvarvningen. Med många mindre ljuskällor, med ett varmt ljus, skapar du en mysig och lugnande atmosfär. Använd gärna dimbara lampor, så når du enklare maxad effekt. Med högtalaren till bordslampan SYMFONISK kan du också kombinera ett sömnigt sken med sömnljud så att du så småningom kan somna till ett lugnande soundtrack.

DYKARKLOCKA taklampskärm 699:-  NÄVLINGE LED arbetslampa 149:-  TUFJORD klädd sängstomme 4995:-  TUSSÖY bäddmadrass 2695:-

Den viktigaste nyckeln till en god sömn är såklart en bra säng – det vill säga en som passar just dig! Sovstil, kroppsbyggnad och temperatur är faktorer som är med och styr ditt val. En fast eller medelfast madrass kan göra stor skillnad för din skönhetssömn, det gäller bara att hitta den som passar dig bäst. Är ni två som delar säng kan det vara bra att kombinera två smalare madrasser så att ni båda får en individuell lösning. Med en mjukt böjd sänggavel som TUFJORD ramar du in sängen ytterligare, och skapar en varm och ombonad känsla.

TONSTAD avlastningsbord 1295:- TUFJORD klädd sängstomme 4995:- ODGER stol 895:- BULLREMSA matta 799:-

EXTERN LÄNK: Inspiration: Så kan du inreda sovrummet efter din egen stil