Inspiration: Drömlikt modernt sovrum för vila och lugn

HEMNES byrå med 8 lådor 2995:- DYTÅG gardinpar 799:- GULLABERG dörr 795:-

Alla behöver vi en kram ibland.
Och vad kan vara bättre än att känna sig omfamnad varje gång man kliver in i sitt sovrum?
Låt dig inspireras av skandinaviska sovrumsidéer som ger en tröstande och harmonisk känsla, samtidigt som de får alla rätt på de estetiska proven.

EXTERN LÄNK: Plats för avkoppling, sömn och drömmar

Ljus, ljus, och ljus. Den skandinaviska stilen bygger på naturens element med ljuset och lättheten i fokus – vilket passar särskilt bra i ett sovrum. Genom naturmaterial, varma textilier och milda färger skapar du ett rum med maxade förutsättningar för avkoppling, sömn och drömmar. 

Basen i alla sovrum är givetvis sängen. Med en vit trästomme skapar du en grundad och varm plats att vila i varje natt. Böljande sängkläder och massvis av kuddar att mysa i adderar ett ännu större lugn. 

DYTÅG påslakanset 2 örngott 1295:- ALMARÖD spegel 1795:- TOLKNING bänk med förvaring 1995:- VALLKRASSING pläd 179:-

Ljus i all ära – men ett sovrum behöver ju också kunna bli mörkt ibland. Den ultimata lösningen stavas flerskiktsgardiner. Använd ett lager som är ljusblockerande, som en rullgardin eller en mörkläggningsgardin, med ett lite skirare skikt, som fortfarande släpper in ljus men hindrar insyn, så har du ett vinnande koncept.

INGATORP utdragbart bord 3995:- BJÖRKBERGET skrivbordsstol 995:- HEMNES byrå med 8 lådor 2995:- KAPPELAND taklampskärm 499:-

Förvaring skapar lugn. I ett harmoniskt sovrum behöver varje sak ha sin egen plats. Det gör det lätt att plocka undan på kvällen och minimerar klädhögar och prylar som flyter runt. Har du plats för en garderob sväljer den mycket. Men också i det lilla sovrummet kan du skapa en maxad förvaring! Ta tillvara på de dolda utrymmena under sängen och uppåt väggarna och varför inte förvara dina särskilda ögonstenar på krokar på väggarna eller på en öppen klädstång? Smart förvaring inuti lådor och skåp skapar också extra utrymme.

KAPPELAND taklampskärm 499:- TIDTABELL matta 1356:- TOLKNING bänk med förvaring 1995:- HARVMATTA låda med fack 99:-

Belysningen är också viktig för att skapa en lugn atmosfär i sovrummet, inte minst när det är dags att varva ner på kvällen. Många små ljuskällor och ett varmt ljus ger en behaglig stämning. Om du inte har smart belysning i befintliga ljuskällor går det finfint att använda IKEA:s smarta appar – med dem kan du styra alla ljusfunktioner. Bra luft gör också sömnen mer harmonisk, och det fixar du enklast med en luftrenare.

STARKVIND luftrenare 1295:- SVINDINGE matta 199:- BLIDVÄDER bordslampa 699:- DYTÅG påslakanset 2 örngott 1295:-