Vinnaren Karolina om priset: ”Garderoben ger ett ordningsamt intryck”

När klädstången bågnade och lossnade från sina väggfästen kände Karolina, 48, att det var dags att göra något åt sin walk in closet.
– Tävlingen som IKEA anordnade dök upp när jag behövde den som mest. Klädstången jag hade höll inte direkt måttet och de stöd vi hade satt upp hade släppt från väggen, säger hon.

Extern länk: Få ordning på kläderna hemma – läs mer här

Från en stökig garderobslösning med en klädstång som höll på att rasa ner till ordning och reda. När Karolina vann tävlingen ”Sveriges värsta garderob” som IKEA  arrangerade fick allt sin plats och det har blivit lättare att hålla ordning.

– Resultatet efter vinsten från IKEA blev perfekt. Jag valde att göra en stilren, mörk garderob och den ger ett ordningsamt intryck. Egentligen är jag strukturerad och ordningsam men inte pedantisk, det behöver inte vara perfekt. Jag gillar ordning i mitt kaos.

“Klädstången höll inte måttet”

När Karolinas äldsta son flyttade hemifrån tog hon över sonens rum och gjorde om det till en walk in closet. Hon funderade på en garderobslösning men eftersom att hon ville att det skulle ske omedelbart bestämde hon sig för en snabbare lösning.

– Jag gjorde om äldsta sonens rum till en walk in closet som en tröst för att han flyttat ut, något som föräldrar med nyss utflugna barn nog förstår. Jag satte upp en klädstång från en befintlig garderob från väggen, men klädstången höll inte direkt måttet och de stöd vi satt upp hade släppt från väggen, säger Karolina.

Vann Sveriges värsta garderob

IKEA efterlyste Sveriges värsta garderob i en tävling där priset var en garderobslösning från PAX och IKEA. Karolina menar att tävlingen inte kunde kommit mer lägligt.

– Tävlingen som IKEA anordnade dök upp när jag behövde den som mest. Jag kan absolut rekommendera PAX till andra som behöver en garderobslösning. De är snygga till ett bra pris och relativt enkla att sätta ihop.

KOMPLEMENT utdragbart skohyllplan mörkgrå 500:- KOMPLEMENT klädstång mörkgrå 140:- KOMPLEMENT låda vitlaserad ekeffekt 440:-

Namn: Karolina

Ålder: 48

Bor: Örnsköldsvik

Gör: Yrkeslärare Restaurang och livsmedelsprogrammet på Örnsköldsviks gymnasium

Familj: Sambo och två söner

PAX garderobsstomme mörkgrå 1300:- KOMPLEMENT klädstång mörkgrå 140:-

Visste du att… 30 procent* säger att de har en stol i sovrummet som fungerar som garderob.

6 steg till din drömgarderob

Att ordna en drömgarderob hemma med smart förvaring, snygga inredningsdetaljer och lyxig belysning behöver inte vara svårt. Här är tipsen som hjälper dig!

1. Ta en bild

Börja med att ta en bild på hur din garderob ser ut idag. Strunta i att rensa innan. Att kunna jämföra din förebild med hur det färdiga resultatet blir som en klapp på axeln.

2. Mät och välj stommar

Hur stor plats kan din garderob ta? Med PAX från IKEA kan du skräddarsy måtten efter vilken yta du har att anpassa dig efter

3. Stil och färg – valet är ditt

En garderob med dörrar ger rummet ett elegant lugn och håller dammet borta. För att få ett utseende som passar in kan du välja färger, ytbehandlingar och detaljer som kompletterar resten av din inredning. Om du vill visa upp kläderna – för att snabbare skapa en överblick och lättare kunna välja kläder –välj en öppen garderob utan dörrar.

4. Skapa optimal förvaring

Med rätt inredning i din garderob kan du få den förvaringen du drömmer om. Lådor, korgar, hängare eller skohyllor. Utgå ifrån vad du behöver när du väljer inredning till garderoben och skapa optimal förvaring för dina behov.

5. Belysning

Få en bättre överblick över dina kläder med belysning inuti eller ovanpå garderoben. Ljuset upptill reflekteras av de stängda dörrarna och kastar ett mjukt ljus i rummet. De är perfekta om du och din partner går upp vid olika tidpunkter – den som vaknar tidigt kan använda dem medan den andra sover gott.

6. Njut av resultatet

Ta en efterbild på resultatet och njut av att du nu kan hitta de där plaggen som annars göms längst in i garderoben.

Extern länk: Få experthjälp med din garderobslösning här

Om PAX från IKEA

PAX är ett ikoniskt garderobssystem som maximerar utrymmet och ger massor av smart förvaring och har funnits på IKEA länge. PAX finns i flera olika utföranden. Behöver du hjälp av en garderobsspecialist? Boka ett kostnadsfritt möte online och få experthjälp. Läs mer här.

*Enligt undersökningen Life at Home Report 2023 från IKEA.