Trebarnsmamman om nya garderobslösningen: ”Snyggt och prisvärt”

Med kläder i högar på golvet utan någon överblick över vilka plagg som fanns gick trebarnsmamman Angelica, 41, från kaos till ordning och reda tack vare en ny garderobslösning.

Extern länk: Garderobslösningen som slukar mycket, läs mer här

När IKEA letade efter Sveriges värsta garderob anmälde sig trebarnsmamman Angelica och skickade in bilder på sitt klädkaos. Tack vare röran vann hon en PAX garderobslösning, planerad av en förvaringsexpert från IKEA. En av anledningarna till att Angelica anmälde sig till tävlingen var för att hon istället för att ha en garderob förvarade kläderna i lådor.

– Vi hade lagt allt i lådor och då blev det att man bara tog det översta hela tiden. Vi hade alldeles för lite plats för våra kläder, säger hon.

”Slängde saker på golvet”

Den välkända serien PAX har funnits hos IKEA i många år och erbjuder ett prisvärt garderobssystem med smarta lösningar. När Angelica valde garderob fick hon hjälp av en expert hos IKEA.

– För mig var det viktigt att det fanns mycket plats i garderoben, att ha ordning och kunna hänga upp klänningar. Vi valde en hörngarderob med belysning, lådor och trådbackar, säger Angelica.

Enligt en undersökning* som IKEA har gjort visade det sig att 30 procent av de tillfrågade använder en stol eller liknande som förvaring för sina kläder. Angelica känner igen sig i den beskrivningen.

– Jag slängde saker på golvet och eftersom ingenting var ihopvikt blev det snabbt kaos. Både jag och barnen hade högar överallt och det kändes inte roligt.

”Nu är det kul att ta ut kläder”

Angelica berättar att hon behöver struktur för att det ska fungera hemma och hon är väldigt nöjd med sin nya garderob.

– Jag gillar ordning och reda och nu är det kul att ta ut kläder. Garderobslösningen är både snygg och prisvärd. Man kan välja mellan många olika stilar när det kommer till storlek, färg och inredningslösningar.

KOMPLEMENT klädstång vit 120:- KOMPLEMENT låda vit 420:-

Extern länk: Få experthjälp med din garderobslösning här

Namn: Angelica

Ålder: 41

Bor: Tyresö, Stockholm

Gör: Jobbar på förskola

Familj: Tre söner

3 smarta lösningar i garderoben – Angelicas favoriter

1. Belysning

– Det är fint med belysningen med dimmer i garderoben. Jag märker att barnen är bättre på att vika in kläderna nu och hela familjen är glad över vinsten.

2. Skohylla och krokar 

– Jag valde krokar som går att dra ut och en skohylla som sväljer mycket.

3. Dörrar

– Med dörrar på garderoben är det enkelt att stänga igen. Det blev bättre än jag hade tänkt mig, det är nästan lite svårt att ta in.

KOMPLEMENT utdragbar multihängare vit 149:- KOMPLEMENT låda vit 340:-

GRIMO dörr vit 495:-

Om PAX från IKEA

PAX är en ikonisk förvaringsserie som har funnits på IKEA länge. PAX garderobssystem maximerar utrymmet och ger massor av smart förvaring och finns i flera olika utföranden. Behöver du hjälp av en garderobsspecialist? Boka ett kostnadsfritt möte online och få experthjälp. Läs mer här.

*Enligt undersökningen Life at Home Report 2023 från IKEA.