Tävlingsvinnaren: ”Vi blev av med ett problem i livet”

När IKEA anordnade en tävling för att utse Sveriges värsta garderob var det många som tävlade. En av vinnarna är Joel, 29, som varje gång han drog ut en låda fick kämpa med att få in allt som rasade ner.
– Den nya garderoben har gjort det enklare att hålla ordning, säger han.

Extern länk: Här hittar du allt för garderoben

Genom att utse Sveriges värsta garderob ville IKEA Sverige belysa att det inte behöver vara svårt att få ordning och reda bland sina kläder. Vinnarna fick varsin komplett PAX garderobslösning planerad av en förvaringsexpert från IKEA. Henrick, sortimentsansvarig sovrumsmöbler på IKEA Sverige blev överraskad över hur många bidrag som kom in.

– Det blev uppenbart att det finns ett stort behov av smarta förvaringslösningar i hemmen runt om i landet. Många upplever det som ett svårt projekt att ta sig an. Vi ville visa att det inte behöver vara komplicerat, och att vi med planeringshjälp av våra garderobsspecialister och ett brett sortiment kan stötta från dröm till verklighet, säger Henrick.

”Vi blev av med ett problem”

För vinnaren Joel i Hägersten, Stockholm, gick det från att vara just en dröm till att istället bli verklighet. Hans vinst kunde inte komma mer lägligt då familjen var mitt uppe i en renovering.

– Vi hade pratat om att köpa en ny garderob då den gamla sjöng på sista versen, så det var skönt att vi vann tävlingen och blev av med ett problem i livet, säger Joel.

Ordning och reda är någonting som Joel tycker om, men något som har varit svårt att få till. Med den nya garderobslösningen PAX har det blivit lättare att ha det fint.

– Det blir enklare att ha ordning i hela hemmet nu och det möjliggjorde slutspurten av vår renovering. Det är trevligare att vara hemma nu. Är det stökigt någon dag är det enkelt att bara stänga dörrarna till garderoben, då slipper man se röran, säger Joel.

SKUBB förvaringsväska, 79:-/st KOMPLEMENT låda, 340:-/st

Plats för allt

Från att ha haft en garderob där allting ramlade ut så fort man öppnade en låda har Joel och hans familj nu fått plats för alla kläder.

– Vi får plats med allting nu. Nu behöver jag inte oroa mig att någonting ska åka ut bara för att jag öppnar en låda. Det är cleant och snyggt och jag är så nöjd med resultatet.

KOMPLEMENT meshback, 280:-/st

GRIMO skjutdörrpar cm, 3995:-

Extern länk: Läs mer om PAX smarta förvaringsmöjligheter här

Namn: Joel

Ålder: 29 år

Bor: Hägersten, Stockholm

Gör: Pluggar filmredigering

Familj: Sambon och en dotter

Ordning och reda i garderoben – 5 tips

Med några enkla knep kan du få ordning på dina kläder, väskor och prylar i garderoben.

1. Rensa

Ta för vana att rensa garderoben inför varje säsong. Kläder som bara hänger eller ligger som du inte använder kan du antingen sälja eller skänka vidare.

2. Maxad förvaring

Maximera ditt utrymme med hjälp av PAX garderobssystem. Kläder, skor och accessoarer kräver olika typer av förvaring, med förvaring från IKEA kan du anpassa efter ditt behov.

3. Maximera insidan

Gör utrymmet mer effektivt genom att hänga upp dina saker, använd gärna lika galgar för att göra ett mer organiserat intryck. Det finns många olika storlekar och typer av förvaringslådor som du kan använda för att organisera insidan så att det passar just ditt behov av kläder och accessoarer. Få en bättre överblick över dina kläder med belysning inuti eller ovanpå garderoben.

4. Bestäm stil själv

Öppen eller inbyggd, du bestämmer själv hur din garderob ska se ut. Du kan sätta din egen prägel genom att bestämma storlek, inredning och dörrar. Oavsett om det är i hallen eller i sovrummet du behöver en garderob passar PAX från IKEA. PAX finns i många olika utföranden och stilar.

5. Experthjälp

Behöver du hjälp med att optimera din garderobslösning? Du kan boka ett kostnadsfritt möte online för att få hjälp av en garderobsspecialist från IKEA.

Om PAX från IKEA

PAX är en ikonisk förvaringsserie som har funnits på IKEA länge. PAX garderobsystem maximerar utrymmet och ger massor av smart förvaring och finns i flera olika utföranden. Behöver du hjälp av en garderobsspecialist? Boka ett kostnadsfritt möte online och få experthjälp.

Extern länk: Läs mer här

Visste du att… 40 procent* känner sig mer tillfreds och avslappnade när de har ett städat och organiserat hem.

*Enligt IKEAs undersökning Life at Home Report 2023.