Nya tekniken som sparar både vatten och pengar

Att ta en varm dusch eller krypa ner i ett skumbad är ett härligt sätt att koppla av. Samtidigt är vatten en bristvara i stora delar av världen.
– Vi arbetar för att skapa miljövänligare produkter och har bland annat tagit fram en hållbar duschblandare som sparar både vatten – och pengar åt våra kunder, säger Kristofer Adsegård, produktutvecklare på IKEA.

Titta – här är nya duscharna från IKEA

I 75 år har IKEA arbetat för att skapa en bättre vardag för sina kunder genom att ta fram nya produkter som kan möta framtidens utmaningar. Badrummet är en stor del av våra liv och nu tar IKEA det första steget mot att skapa fler hållbara produkter med fokus på miljö och funktionalitet. Det innebär bland annat duschar med snålspolning och kranar med kallstartsfunktion.

”De små detaljerna är viktiga”

– Vi försöker att kombinera ny teknik med hur våra kunder lever hemma. Vårt mål är att ta fram produkter som både har bra kvalitet och pris, säger Kristofer Adsegård, produktutvecklare på IKEA, och fortsätter:

– Alla våra duschblandare har termostater så man riskerar inte att bränna sig. Det är bra både för små barn och äldre människor som har tunnare hud. Det går även att ställa schampoflaskan på duschblandaren utan att den halkar ner. De små detaljerna är viktiga för oss.

Ny dusch med disig känsla

IKEA har även tagit fram duschar med olika funktioner för olika behov. Det finns bland annat en mist-spray där små, fina vattendroppar skapar en skonsam, mjuk och disig känsla. Badrumsprodukterna går igenom noggranna tester innan de finns ute i handeln – och IKEA är stolta över att kunna erbjuda tio års garanti till sina kunder.

– Vi vill att våra produkter ska vara enkla att använda och prisvärda. Vi tänker samtidigt globalt och att vi måste spara vatten över hela världen utan att upplevelsen av en riktigt bra dusch försvinner. Med våra produkter sparar du både energi och vatten Vilket gör du även kommer att sänka dina utgifter, säger Antony Smith, ingenjör på IKEA.

Titta – här är nya duscharna från IKEA