Lyxig egentid: Så skapar du en oas i badrummet

En varm dusch eller ett hett bad efter en lång dag är balsam för själen. Badrummet är en plats för avkoppling, egentid och en möjlighet att ladda batterierna. Nu kan du enkelt skapa en härlig hotellkänsla i ditt eget badrum.

EXTERN LÄNK: Här hittar du mer badrumsinspiration

Handdukar som ligger slängda på golvet, ett kantstött badrumsskåp och ett duschdraperi som har sett bättre dagar. Det är många som glömmer bort att badrummet är en lika viktig del av hemmet som till exempel sovrummet eller köket. Badrummet är dessutom en oas för många stressade föräldrar. Där kan de, i bästa fall, få några minuter för sig själv och ladda batterierna. Då är det extra viktigt att ha en plats i hemmet med maximal trivsel.

Du behöver inte gräva ett hål i plånboken eller lägga ner timmar på att skapa en härlig hotellkänsla i ditt badrum. Med badrumsmöbler i trä kan du skämma bort dig själv i ett badrum som du alltid har drömt om. GODMORGON serien från IKEA har dessutom flera accessoarer gjorda i bambu, vilket passar perfekt i fuktiga miljöer och är ett mycket slitstarkt och mer hållbart material.

Dusch som minskar vattenförbrukningen

Om du känner att du vill ta ett steg längre för att skapa ditt drömbadrum med fokus på design och hög kvalitet erbjuder IKEA kostnadsfri personlig badrumsplanering online eller i varuhus. De har dessutom 10 års garanti på allt från kommoder till handfat och blandare samt fokus på hållbarhet. BROGRUND dusch minskar till exempel din vattenförbrukning vilket är bra för både planeten och din plånbok. Du kan också boka ett möte för andra frågor och funderingar om du till exempel är osäker på vilka badrumsmöbler som passar bäst för ditt utrymme – och din stil.

Skåp och lådor håller allt organiserat och vackra accessoarer binder ihop stilen. Men glöm inte bort förvaring. Tandborstar, krämer, toapapper, handdukar och annat smått och gott kan lätt ta över badrummet som ofta är ett av hemmets minsta rum. Det spelar ingen roll om du har barn eller bor själv – förvaring är a och o.

Håll koll på prylarna

En stilren mugg för tandborsten, tvålhållare eller en färgglad badrumsmatta ger ett fräscht och modernt uttryck. Genomskinliga lådor hjälper dig att organisera dina småsaker. Släng ut din fula sopkorg och satsa på en stilren soptunna som hänger på väggen. Det blir lättare att städa badrummet och du slipper böja dig ner när du ska slänga bomullsrondeller eller toarullar.

Oavsett om du vill skapa ett spa-badrum, få bättre ordning på dina saker, piffa upp duschen med ett nytt duschdraperi, eller väljer att köpa nya möbler, har IKEA något för alla. Med handdukar gjorda i bomull från mer hållbara källor kan du till exempel få en härlig spakänsla i badrummet. Den röda tråden genom hela IKEA sortimentet är att badrummet ska vara en plats där du vilar, slappnar av och bara mår bra.

EXTERN LÄNK: Här hittar du mer badrumsinspiration

Tillägg: Så här bokar du IKEA planeringshjälp

Välj om mötet ska vara på varuhuset eller online.

Onlinemöte

Ett onlinemöte ger dig möjlighet att sitta hemma i lugn och ro och samtidigt få hjälp och vägledning. Vi träffas via skärmen, där du kan följa allt som händer under mötet. Du får se inspiration, material och olika badrumslösningar. Om du vill göra en större planering hjälper vi dig med 3D-ritning och produktlista.

Möte i varuhus

Du kan också boka ett fysiskt möte med en badrumsspecialist i varuhuset. Det går till på samma sätt, skillnaden är att du kan se olika badrumslösningar och material på plats.

EXTERN LÄNK: Här kan du boka din planeringshjälp direkt

Vad kostar ett kök?
Har du fått inspiration till att förnya köket men är nyfiken på vad det kostar?

Här är några prisexempel:

GODMORGON/TOLKEN/HÖRVIK kommod med tvättställ 3590:-

LINDBYN spegel 499:-

BROGRUND soptunna med trycklock 129:-

GODMORGON låda med lock 79:-

BROGRUND takduschset med termostatblandare 1895:-