Tips! Så slipper du allergibesvären

Kliande ögon och rinnande näsa – allergi mot pollen eller pälsdjur kan vara riktigt jobbigt.
Men, det finns faktiskt knep som kan lindra vissa av dina besvär.
Här är några tips.

EXTERN LÄNK: Läs mer om hur du kan få renare luft inomhus

Att vara allergisk mot pälsdjur är vanligt, vissa upplever rinnande näsa och kliande ögon. Oavsett när och hur det drabbar dig är det inte roligt att gå och nysa och snörvla. Det finns vissa saker du kan testa hemma för att minimera risken för symtom. Ren och fräsch luft kan vara ett sätt att underlätta.

Pollen under tassarna

Människans bästa vän, den fyrbenta och livsglada hunden, eller den busiga katten sprider glädje och kärlek. Något annat husdjur också sprider – helt omedvetet – är pollen. Under våren och sommaren när luften är full av pollen fastnar det lätt i pälsen och under tassarna och följer med in i ditt hem.

Vill hjälpa andra

En luftrenare kan underlätta för dig som upplever besvär av pollen. Förutom att ta bort pollen kan luftrenaren Ozoneair Purify även få bort bakterier, virus och allergiämnen innan de börjar spridas. Tack vare sin avancerade teknik kan den fånga upp partiklar som är mikroskopiskt små.

Johan Lundberg, som grundade Ozoneair, var pollenallergisk och trots att han testade flera luftrenare hittade han ingen som hjälpte. Johan bestämde sig för att hjälpa sig själv och alla andra som kämpar.

– Allt började med min egen kamp mot pollenallergi. Jag hade svårt att hitta en luftrenare som fungerade för mig. De flesta produkterna på marknaden kändes otillräckliga, säger Johan.

“Vi kan eliminera virus och allergener”

Det som skiljer Ozoneair Purify från andra filterluftrenare är tekniken den använder. Tack vare den avancerade reningskammaren kan luftrenaren inte bara fånga partiklarna, utan faktiskt neutralisera föroreningar.

– Vi kan effektivt minimera förekomsten av virus, bakterier och allergener utan behov av ständigt filterbyte. Purify tar bort 93,97 procent av pollen[1] ur luften. Den hjälper dig absolut i en lokal på 30 till 60 kvadratmeter. Vår största maskin klarar enplanshus på upp till 120 kvadratmeter, säger grundaren Johan.

Slipp pollen inomhus – 3 tips

1. Torka av tassarna

Under tassarna fastnar det massa pollen, både på hundar och katter. Ha för vana att alltid använda en fuktig trasa och torka under kattens eller hundens tassar när den varit utomhus.

2. Håll golven rena
Genom att dammsuga och torka golven kan du minimera mängden pollen som är i ditt hem. Du kan även installera en luftrenare som gör jobbet åt dig. Ozoneair Purify tar inte bara bort lukter och gör luften fräsch, med sin avancerade teknik kan den även stoppa virus och bakterier.

3. Tvätta hundens sängkläder

Handen på hjärtat, hur ofta tvättar du din hund eller katts filtar eller sängkläder? Genom att regelbundet tvätta husdjurens textilier håller du pollen och damm borta.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify här

Ozoneair Purify renar din inomhusluft, så går det till

HEPA-filtrering

Alla partiklar och gaser sugs in och passerar genom vårt HEPA-filter för effektiv rening. Här fastnar de största partiklarna och separeras från luften.

Avancerad reningskammare

Efter filtreringen åker föroreningarna in i reningskammaren. Där vår beprövade kombination av UV-ljus och fotokatalys neutraliserar föroreningarna.

Oöverträffad luftkvalitet

Joniseringen klumpar ihop små partiklar och damm så de blir tunga och faller ner från luften. Du får ett konstant och effektiv rening mot luftföroreningar.

Fakta Ozoneair

Purify luftrenare utvecklades i samråd med forskare från Luleå tekniska universitet. Den använder sig av den avancerade Oxyplasma-tekniken för att effektivt rena inomhusluften. Genom noggranna tester i en kontrollerad laboratoriemiljö har Purify bevisat sin förmåga att eliminera hela 93,97% av björkpollen* i luften.

*Testat på Bet v1 Betula pendula allergen 1 enligt standard T/GIEHA 009-2108, under 2 timmar.