Rökning inomhus – så skadlig är luften

Att röka inomhus är otänkbart för många, men faktum är att det fortfarande förekommer runt om i Sverige. Förutom att det är skadligt för hälsan påverkar det även din inomhusluft. Så kan du bli av med dålig lukt och luft – en gång för alla.

EXTERN LÄNK: Så kan du få friskare luft inomhus – med luftrenare

I Sverige finns det ingen lag mot att röka på balkongen eller inomhus under köksfläkten, men riskerna är stora. Det handlar inte bara om att rökningen i sig är dålig för din hälsa, det sprider dessutom en obehaglig lukt i lägenheten eller huset med omnejd. Naturligtvis finns det andra faktorer som sätter tonen för luftkvaliteten du andas inomhus. Med hjälp av en luftrenare kan du bli av med både lukt och dålig luft, utan att behöva vädra ditt hem. Att vädra ditt hem och trygga borg kan ge en känsla av fräschare luft, men när du använder luftrenaren Purify från Ozoneair blir luften även ren.

Risk för astma

Att tända en cigarett inomhus är som att välkomna dålig luft med öppna armar. Det är inte bara du som rökare som drabbas, även de andra i din bostad blir passiva rökare, något som kan öka risken för luftvägssjukdomar och hjärt-kärlsjukdomar. Enligt Folkhälsomyndigheten ger rökning inomhus i kombination med radon i byggnader dessutom en ökad risk för lungcancer. För de allra minsta i familjen är risken större att de drabbas av fler luftvägsinfektioner och astma än barn som inte utsätts för tobaksrök.

Renar både luft och ytor

Att bli av med dålig eller förorenad luft i ditt hem behöver inte vara svårt eller krångligt. Johan Lundberg, grundare av Ozoneair, menar på att Purify skiljer sig från traditionella luftrenare.

– Du får ett konstant och nästan ljudlöst skydd mot skadliga inomhusföroreningar. Den renar både luft och ytor på ett sätt som vanliga luftrenare inte kan matcha, säger Johan Lundberg.

Purify luftrenare utvecklades tillsammans med forskare från Luleå tekniska universitet. Den använder sig av den avancerade Oxyplasma-tekniken för att effektivt rena inomhusluften. Genom noggranna tester i en kontrollerad laboratoriemiljö har Purify bevisat sin förmåga att eliminera hela 97,9% av TVOC i luften. Med TVOC menas flyktiga organiska ämnen i luften, det vill säga de minsta partiklarna och gaser.

Källa: Folkhälsomyndigheten

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Så renar Purify din inomhusluft
Ozoneair Purify renar luften i ditt hem på flera olika sätt. Så går det till:
Avancerad filtrering
De allra minsta partiklarna och gaserna sugs in och passerar genom vårt HEPA-filter för effektiv rening.
Banbrytande reningsteknik
Efter filtreringen åker föroreningarna in i reningskammaren. Där vår beprövade kombination av jonisering, UV-ljus och fotokatalys eliminerar föroreningarna.
Oöverträffad luftkvalité
Du får ett konstant och nästan ljudlöst vapen mot skadliga inomhusföroreningar. Den renar både luft och ytor på ett sätt som vanliga luftrenare inte kan matcha.

Fakta: Ozoneair

Purify luftrenare utvecklades tillsammans med forskare från Luleå tekniska universitet. Den använder sig av den avancerade Oxyplasma-tekniken för att effektivt rena inomhusluften. Genom noggranna tester i en kontrollerad laboratoriemiljö har Purify bevisat sin förmåga att eliminera hela 99,24% av viruspartiklar i luften.