Frisk luft – utan att vädra ut den dyra värmen

Oavsett om det är en iskall vinter, ljummen vår eller en krispig höst har nog alla känt att luften i hemmet behöver bli friskare.
Nu kan du få bort den instängda luften utan att släppa ut den dyra värmen.
En ny typ av luftrenare ser till att inte bara cirkulera luften utan också förstöra föroreningarna.

EXTERN LÄNK: Fräschare luft inomhus utan vädring – med luftrenare

Krispig, ren och fräsch luft inomhus utan att behöva vädra ut den dyra värmen. Går det? Säg hejdå till korsdrag och dyra elräkningar en gång för alla. Istället för att slösa på värmen du har i din lägenhet eller i ditt hus kan du enkelt få frisk luft med hjälp av en luftrenare. Det finns många olika luftrenare på marknaden, men Ozoneair Purify har tack vare sitt högkvalitativa reningssystem utsetts till den bästa av tidningen Villalivet.

Byta varm mot kall luft

Enligt Energimyndigheten så ökar energianvändningen vid vädring men det är lite svårt att estimera vad det egentligen kostar, speciellt på vintern. Klimatet där du bor, hur välisolerat ditt hem är, hur länge och hur ofta du vädrar, samt kostnaden för uppvärmning spelar såklart in. Men generellt – när varm inomhusluft byts ut till kall utomhusluft, krävs energi för att återuppvärma hemmet. En generell uppskattning är dock att du ökar din uppvärmning med en handfull procent om du under vintern vädrar regelbundet.

Beroende på din uppvärmningskostnad kan du alltså spara en hel del pengar på att låta bli att vädra och istället investera i en luftrenare.

Drar mindre el än en glödlampa

Ozoneair Purify drar mindre el än en glödlampa så du behöver inte oroa dig för att elkostnaderna ska öka när du börjar använda din nya luftrenare. Traditionella luftrenare har en filterteknik som gör att energikostnaderna lätt drar iväg. Purify är både kostnads- och energieffektiv, dessutom tar den lite plats och är nästintill ljudlös. Tack vare att den är så tyst passar den perfekt att ha i sovrummet. De flesta av oss tillbringar många timmar i just sovrummet och genom att börja använda Purify ger du dig själv de bästa förutsättningarna för en god natts sömn.

Tar bort dåliga lukt och bakterier

Förutom att luften hemma känns friskare och fräschare, minskar även bakterier, virus och dåliga lukter. Johan Lundberg, grundare av teknikföretaget Ozoneair förklarar hur Purify skiljer sig från sina konkurrenter vars renare fungerar mer som dammsugare.

– Vanliga luftrenare fångar bokstavligen bara dammet, precis som stora dammsugare. De maskerar och cirkulerar dålig luft, istället för att faktiskt förstöra hälsofarliga partiklar. Ozoneair Purify däremot har en banbrytande teknik som förstör föroreningar som är 1000 gånger mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp.   

– Problemet är att många hälsofarliga partiklar är mikroskopiskt små, så de passerar genom filtret och cirkulerar ut igen i rummet. Purify har en egenutvecklad reningsteknik som tidigare använts inom hälsovården och på sjukhus. Den förstör föroreningar som är 1 000 gånger mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp, säger Johan.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Så renar Purify din inomhusluft
Ozoneair Purify renar luften i ditt hem på flera olika sätt. Så går det till:
Avancerad filtrering
De allra minsta partiklarna och gaserna sugs in och passerar genom vårt HEPA-filter för effektiv rening.
Banbrytande reningsteknik
Efter filtreringen åker föroreningarna in i reningskammaren. Där vår beprövade kombination av jonisering, UV-ljus och fotokatalys eliminerar föroreningarna.
Oöverträffad luftkvalité
Du får ett konstant och nästan ljudlöst vapen mot skadliga inomhusföroreningar. Den renar både luft och ytor på ett sätt som vanliga luftrenare inte kan matcha.

Fakta: Ozoneair

Purify luftrenare utvecklades tillsammans med forskare från Luleå tekniska universitet. Den använder sig av den avancerade Oxyplasma-tekniken för att effektivt rena inomhusluften. Genom noggranna tester i en kontrollerad laboratoriemiljö har Purify bevisat sin förmåga att eliminera hela 99,24% av viruspartiklar i luften.