Därför är din inomhusluft viktigare nu under hösten

Med kyligare väder framför oss, spenderar vi svenskar 90 procent av vår tid inomhus.
Kvaliteten på vår inomhusluft blir därmed allt viktigare för vårt välbefinnande.
Här är innovativa tekniken som garanterar dig friskare luft i ditt hem.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify 

Enligt Boverket spenderar vi svenskar i genomsnitt 90 procent av vår tid inomhus, antingen i skolan, på jobb eller i hemmet. Det betyder att vi, enligt branschorganisationen Svensk ventilation, lever 72 år av våra liv inomhus.

Och när nu hösten kommer och många stänger in sig i sina hem ställs höga krav på inomhusluften för att vi ska må så bra som möjligt och trivas i våra hem.

Rena luften med ny teknik

Det går att påverka luften inomhus, till exempel genom att vädra regelbundet. Men att också använda sig av modern luftreningsteknik kan göra stor skillnad för hur man upplever luftkvaliteten i sitt hem.

Ett exempel är Ozoneair Purify, en ny luftrenare med avancerad teknik för att rena inomhusluften. Traditionella luftrenare förlitar sig på att luften sugs genom ett HEPA-filter som fångar upp partiklar, ungefär på samma sätt som en dammsugare.

– Problemet är att många hälsofarliga partiklar är mikroskopiskt små, så de passerar genom filtret och cirkulerar ut igen i rummet, säger Johan Lundberg, grundare av teknikföretaget Ozoneair i Luleå.

– Purify har en egenutvecklad och patenterad reningsteknik som tidigare använts inom hälsovården och på sjukhus. Den förstör föroreningar som är 1000 gånger mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp.

Bäst i test

Resultatet blir konstant och kraftfull luftrening i luften och på ytor – en rening som kan upplevas direkt i hemmet.

Den svenskutvecklade produkten Ozoneair Purify 60 har dessutom utsetts till den bästa luftrenaren av tidningen Villalivet efter att de testade de sju mest sålda luftrenarna på den svenska marknaden.

Tre modeller

Purify luftrenare finns i 3 modeller avsedda för olika utrymmen, samtliga modeller är fria från ozon och kemikalier. Purify använder den unika Oxyplasma-teknologin och kan effektivt eliminera 99,99% av luftföroreningar i hemmet – även de som är mycket mindre än vad traditionella luftrenare kan hantera.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Så renas luften med Ozoneair Purify

Purify förstör partiklarna, utan att förlita sig på filter.

Inuti maskinen. De minsta partiklarna och gaserna som passerar genom produktens unika reningskammare elimineras direkt.

Utanför maskinen. Oxyplasma® utsöndras och renar områden och ytor där vanliga luftrenare inte kommer åt.

I hela utrymmet. Oxyplasma® ger ett kontinuerligt, ljudlöst och påtagligt skydd mot hälsofarlig inomhusluft.