Stort test av luftrenare – här är överlägsna segraren

Låg ljudnivå, hög reningskapacitet och billig i drift.
Lägg till omdömen som liten, kompakt och flexibel.
Det är bakgrunden till att Ozeanair Purify utsågs till den bästa luftrenaren på den svenska marknaden.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren som är bäst i test

Enligt ett test av de sju mest sålda luftrenarna på den svenska marknaden blev en innovation från Luleå ­– Ozoneair Purify – bäst i test.

Tidningen Villalivet utsåg storsäljaren Purify 60 till överlägsen vinnare. Luftrenaren är en svensk produkt från Ozoneair som utvecklat den i nära samarbete med forskare på Luleå Tekniska Universitet. Purify renar inomhusluften effektivt med ny teknik.

”Ozoneair Purify 60 utmärkte sig i alla kategorier och stack ut som en överlägsen luftrenare. Vad gäller låg ljudnivå, områdestäckning, luftreningskapacitet och förbrukningsvaror är denna bättre än samtliga de andra luftrenarna i vår testgrupp”, skriver Villalivet efter sitt test.

Dålig inomhusluft

Allt fler svenskar skaffar en luftrenare hemma för att minimera föroreningar, allergiämnen och andra skadliga partiklar i inomhusluften.

Dålig inomhusluft är en hälsorisk som ger var femte svensk fysiska besvär, enligt Folkhälsomyndigheten*. Det kan handla om trötta, svidande ögon, kronisk nästäppa samt förvärrad astma och allergi.

Inomhusluften kan innehålla olika föroreningar och allergiämnen, som ventilationen ska hålla på en acceptabel nivå. Men hela 78 procent av svenska villor och 50 procent av flerbostadshusen har bristfällig ventilation, visar en rapport från Boverket.

Nästa generations luftrenare

Men vad är det som skiljer Ozoneair Purify från andra luftrenare, och gör att den utsågs till bäst i test i Villalivets granskning?

Johan Lundberg, vd och grundare av Ozoneair, beskriver luftrenaren som ”en revolution” eftersom den tar reningstekniken till en helt ny nivå.

– En traditionell luftrenare fångar upp föroreningar med ett filter, främst damm. Men problemet är att många hälsofarliga partiklar är mikroskopiskt små, så de passerar genom filtret och cirkulerar ut igen i rummet, säger han och fortsätter:

– Purify har en egenutvecklad och patenterad reningsteknik som tidigare använts inom hälsovården och på sjukhus. För första gången blir den nu tillgänglig för privatpersoner i deras hem. Den förstör föroreningar som är betydligt mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp.

Effektiv och tyst

Resultatet blir konstant och kraftfull luftrening i luften och på ytor – en rening som också känns direkt i hemmet.

Vem har nytta av Purify?

– Alla som vill ha ett hygieniskt hem och värnar om sin inomhusluft, eftersom luftrenaren reducerar allt från virus och bakterier till mögelsporer och allergiämnen som pollen och kvalster. Den är också effektiv mot lukter och passar därför dig som har husdjur, vill slippa matos eller unken lukt, till exempel i sommarstugan.

Eftersom Purify är nästintill tyst kan du använda den dygnet runt. Många har den i sovrummet för att andas in frisk luft hela natten.

Enkel att använda

Luftrenaren är energieffektiv och är dessutom barnsligt enkel att använda. Det är bara att ansluta den till ett eluttag och trycka på start, den går enkelt att slå av och det går att välja nivå på rengöringen. Dessutom kommer den med en manual på svenska och det är möjligt att testa maskinen hemma i 30 dagar med full returrätt.

Läs fullständigt test här

*Länk till Folkhälsomyndighetens rapport

EXTERN LÄNK: Läs mer om Ozoneairs luftrenare här

Ozoneair Purify renar din inomhusluft, så går det till

HEPA-filtrering

Alla partiklar och gaser sugs in och passerar genom vårt HEPA-filter för effektiv rening. Här fastnar de största partiklarna och separeras från luften.

Avancerad reningskammare

Efter filtreringen åker föroreningarna in i reningskammaren. Där vår beprövade kombination av UV-ljus och fotokatalys neutraliserar föroreningarna.

Oöverträffad luftkvalitet

Joniseringen klumpar ihop små partiklar och damm så de blir tunga och faller ner från luften. Du får ett konstant och effektiv rening mot luftföroreningar.