Blev allergisk – då utvecklade entreprenören en ny luftrenare

När inget annat hjälpte mot Johans pollenallergi tog han saken i egna händer och tog fram en helt ny typ av luftrenare.
– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda den här tekniken, som tidigare bara varit tillgänglig inom hälsovården, till privatpersoner, säger Johan Lundberg, grundare av Ozoneair.

EXTERN LÄNK: Renare luft inomhus? Läs mer här

Kliande ögon, rinnsnuva och upprepade nysningar. Pollenallergi är något som drabbar många människor och tar kraft och energi som du förmodligen vill lägga på annat. Den unga entreprenören Johan Lundberg var en av alla människor som kämpade mot just pollenallergi. Han testade sig fram med olika luftrenare, men han var inte nöjd. Idag är han grundare av succéföretaget Ozoneair.

– Allt började med min egen kamp mot pollenallergi. Jag hade svårt att hitta en luftrenare som fungerade för mig. De flesta produkterna på marknaden kändes otillräckliga, de fångade bara damm och partiklar, säger Johan Lundberg.

“Ville gå ett steg längre”

Tillsammans med ett team av forskare utvecklade Johan en luftrenare med en teknik som inte bara gör luften fräschare, den förstör även aktivt föroreningarna på molekylär nivå. Idén till luftrenaren med Oxyplasma-teknologin växte fram under Johans tid vid Luleå Tekniska Universitet.

– Vi insåg att många luftrenare på marknaden inte riktigt löste problemet med luftföroreningar. De fångade partiklarna, men de blev kvar inuti systemet. Med Oxyplasma-tekniken ville vi gå ett steg längre och faktiskt neutralisera föroreningarna, säger Johan.

Tekniken bakom

När det kommer till tekniken bakom Ozoneair Purify är oxyplasma – företagets unika kombination av HEPA-filter, jonisering, UV-ljus och fotokatalys – kärnan bakom den innovativa luftrenaren.

– Tack vare Oxyplasma kan vi effektivt eliminera virus, bakterier, allergener och till och med lukter utan behov av ständigt filterbyte. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda den här tekniken, säger Johan Lundberg.

”Ren luft för alla”

Vi tillbringar mycket tid inomhus och att andas ren, fräsch och frisk luft är något som Johan hoppas att fler människor ska få uppleva. Hans vision med luftrenaren är att förändra hur människor tänker på inomhusluft och hur den faktiskt påverkar oss.

– Jag vill att Ozoneair inte bara ska vara en produkt utan en del i en hälsosam livsstil. Vi vill göra ren luft tillgänglig för alla, i alla miljöer, och bidra till en bättre och hälsosammare värld.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Ozoneairs luftrenare här

Så renar Purify din inomhusluft
Ozoneair Purify renar luften i ditt hem på flera olika sätt. Så går det till:
Avancerad filtrering
De allra minsta partiklarna och gaserna sugs in och passerar genom vårt HEPA-filter för effektiv rening.
Banbrytande reningsteknik
Efter filtreringen åker föroreningarna in i reningskammaren. Där vår beprövade kombination av jonisering, UV-ljus och fotokatalys eliminerar föroreningarna.
Oöverträffad luftkvalité
Du får ett konstant och nästan ljudlöst vapen mot skadliga inomhusföroreningar. Den renar både luft och ytor på ett sätt som vanliga luftrenare inte kan matcha.

Fakta: Ozoneair

Purify luftrenare utvecklades tillsammans med forskare från Luleå tekniska universitet. Den använder sig av den avancerade Oxyplasma-tekniken för att effektivt rena inomhusluften. Genom noggranna tester i en kontrollerad laboratoriemiljö har Purify bevisat sin förmåga att eliminera hela 99,24% av viruspartiklar i luften.