Sveriges bästa luftrenare är effektiv, tyst och prisvärd

Letar du efter en riktigt bra luftrenare?
Här är luftrenaren som utsetts till bäst i test 2023: Ozoneair Purify får utmärkelsen för kraftfull rengöringskapacitet, låg ljudnivå och kostnadseffektivitet i ett och samma paket.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Ozoneair Purify är en ny luftrenare med avancerad teknik för att rena inomhusluften. Traditionella luftrenare förlitar sig på att luften sugs genom ett HEPA-filter som fångar upp partiklar, ungefär på samma sätt som en dammsugare.

– Problemet är att många hälsofarliga partiklar är mikroskopiskt små, så de passerar genom filtret och cirkulerar ut igen i rummet, säger Johan Lundberg, grundare av teknikföretaget Ozoneair i Luleå.

– Purify har en egenutvecklad och patenterad reningsteknik som tidigare använts inom hälsovården och på sjukhus. För första gången är den nu tillgänglig för privatpersoner i deras hem. Den förstör föroreningar som är 1000 gånger mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp.

Höga betyg av kunder och experter

Tekniken hyllas av både kunder och experter. Tidningen Villalivet har nyligen testat de sju bäst säljande luftrenarna på den svenska marknaden och utsåg storsäljaren Ozoneair Purify 60 till överlägsen vinnare.

”Ozoneair Purify 60 utmärkte sig i alla kategorier och stack ut som en överlägsen luftrenare. Vad gäller låg ljudnivå, områdestäckning, luftreningskapacitet och förbrukningsvaror är denna bättre än samtliga de andra luftrenarna i vår testgrupp”, skriver Villalivet efter sitt test.

Viktigt att tänka på inför köpet

När man letar efter den bästa luftrenaren 2023 finns det mycket att tänka på, slår Villalivet fast, och skriver: ”Varje luftrenare har sina egna styrkor och svagheter som man bör ta hänsyn till. Ozoneair Purify är dock en utmärkt luftrenare för dig som vill ha låg ljudnivå, kraftfull rengöringskapacitet och kostnadseffektivitet i ett och samma paket. Inte undra på att den fått lysande recensioner från kunder över hela världen.”

Perfekt för sovrummet

Luftrenaren Purify har en stilren design som smälter in i inredningen, och den kan placeras på exempelvis ett skåp eller en hylla, eller hängas på väggen. Villalivet bedömer den som perfekt för sovrum och konstaterar att den är både tyst, effektiv och prisvärd:

  • Tyst: ”Ozoneair Purify 60 hade lägsta ljudnivån (52 dBA) jämfört med alla testade modeller.”
  • Effektiv: ”Den tillämpar en egen reningsteknik för att uppnå sin höga luftreningskapacitet. Genom att eliminera föroreningar som är 1000 gånger mindre än vad HEPA-filter kan fånga upp har den förmågan att rena både luften och ytorna utanför apparaten.”
  • Prisvärd: ”Överkomligt inköpspris, låg driftskostnad.”

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Solveig skaffade luftrenaren Purify: ”Viktigt med ren luft”

En av de första kunder som investerade i en Purify är Solveig Wilhemsson, som är pensionär och bor i Högdalen i södra Stockholm med sin sambo Bertil.

Hon är känslig för starka dofter som kan ge henne astmaliknande symtom. Hon har också lätt att få nästäppa och har haft problem med snarkning som stört sömnen.

– Vi skaffade Purify eftersom det är viktigt för mig med så ren som möjligt. Jag är väldigt nöjd, jag upplever att jag sover bättre och tycker luften inomhus känns renare och fräschare. Ungefär som luften vid havet: krispig och klar.

Luftrenaren Purify ger konstant och kraftfull luftrening. Solveig Wilhemsson har luftrenaren Purify på ett skåp i sovrummet. ”Den står på hela natten och stör inte alls.”

Manual och support på svenska

Ozoneair Purify är enkel att använda, intygar Solveig.

– Du ansluter den till ett eluttag och behöver bara slå av och på den. Du kan också enkelt välja nivå på rengöringen.

Manualen är på svenska, och ringer du supporten får du hjälp av Ozoneairs medarbetare i Luleå.

Testa Ozoneair Purify i 30 dagar med full returrätt. Vid köp gäller två års garanti.

EXTERN LÄNK: Här kan du välja modell