Luftrening på en ny nivå – revolution i ditt hem

Luftrening hemma har tidigare betytt att en luftrenare fångar in damm, pollen och andra större partiklar.
Men nu kan du använda luftrening på en nivå som tidigare bara varit möjlig inom hälso- och sjukvårdssektorn.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Purify är en innovation från teknikföretaget Ozoneair i Luleå. Luftrenaren har utvecklats i samarbete med forskare från Luleå tekniska universitet, och renar inomhusluften med den avancerade tekniken Oxyplasma® – en liknande teknik som används på sjukhus för att rengöra operationssalar.

Bäst i test av de mest sålda luftrenarna

Att Purify renar inomhusluften extra effektivt är testat och dokumenterat. Nyligen utsågs Ozoneair Purify 60 till bästa luftrenaren på den svenska marknaden av tidningen Villalivet, som testade de sju bäst säljande luftrenarna. Läs hela testet här.

Så fungerar det

Tekniken innebär att luften rensas från virus, bakterier, allergiämnen och andra skadliga partiklar på en nivå som tidigare bara varit möjlig inom hälsovården och på sjukhus. Traditionella luftrenare filtrerar större partiklar och föroreningar, men kan inte göra något åt mindre mikroskopiska föroreningar.

Ozoneair Purify har löst detta problem med en egenutvecklad och patenterad reningsteknik som kan förstöra föroreningar som är 1000 gånger mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp.

Är det säkert?

Ja, tekniken Oxyplasma® angriper och neutraliserar mikroföroreningar i luften, alla dessa föroreningar har molekylära bindningar som tekniken kan bryta ned. Mänskliga celler är mycket mer robusta och därför resistenta mot dessa processer. Därför kan tekniken Oxyplasma® ta bort skadliga föroreningar samtidigt som den är helt säker för människor.

Varför är luftrening viktigt?

Ozoneair Purify kan minska förekomsten av mikroföroreningar: allt från bakterier och virus till allergener och mögelsporer. Genom att effektivt minska dessa föroreningar kan Purify bidra till att skapa en renare och fräschare inomhusmiljö.

Klinisk luftrening på sjukhus

Ozoneair Purify är inte bara en teknologi för privatpersoner och företag, utan har blivit en standard för luftkvalitet på flera sjukhus i Sverige som köpt in Purify för att hålla luften så ren som möjligt. Med Purify kan du få samma nivå av skydd i ditt eget hem.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Solveig skaffade luftrenaren Purify: ”Viktigt med ren luft”

Purify sålde slut direkt när den lanserades, men finns nu i lager igen. En av de första som investerade i en Purify är Solveig Wilhemsson, som är pensionär och bor i Högdalen i södra Stockholm med sin sambo Bertil.

Hennes stora intresse är att måla tavlor, men hon är känslig för starka dofter som kan ge henne astmaliknande symtom. Hon har också lätt att få nästäppa och har haft problem med snarkning som stört sömnen.

– Vi skaffade Purify eftersom det är viktigt för mig med en så ren och frisk luft som möjligt. Jag är väldigt nöjd, jag upplever att jag sover bättre och tycker luften inomhus känns renare och fräschare. Ungefär som luften vid havet: krispig och klar. ”Kliniskt ren” är också en bra beskrivning.

Luftrenaren Purify ger konstant och kraftfull klinisk luftrening. Solveig Wilhemsson har luftrenaren Purify på ett skåp i sovrummet. ”Den står på hela natten och stör inte alls.”

Den vita luftrenaren har en stilren design som smälter in fint i inredningen, tycker Solveig som har placerat den på ett skåp i sovrummet där den står på hela natten.

– Jag tycker att den är snygg. Den går tyst och stör inte sömnen alls. Även mina vänner har påpekat att luften hos oss känns väldigt ren och fräsch och att det är lätt att andas.

Manual och support på svenska

En annan fördel, tycker Solveig, är att manualen till Purify är enkel och på svenska – och ringer man supporten får man prata med Ozoneairs medarbetare i Luleå. Du kan dessutom testa Purify i lugn och ro med full returrätt i 30 dagar om du skulle vara missnöjd. Purify har två års garanti.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Så renar Purify din inomhusluft:

  1. Inuti Purify. De minsta partiklarna och gaserna som passerar genom reningskammaren elimineras med hjälp av UV-ljus.
  2. Utanför Purify. Oxyplasma® utsöndras. Nu renas utrymmen och ytor som vanliga luftrenare inte kommer åt.
  3. I hela utrymmet. Oxyplasma® behandlar kraftfullt och kontinuerligt luften och ytorna i ditt hem.