Pollensäsongen är här – 7 smarta tips som kan lindra

Nästäppa, kliande ögon och en enorm trötthet.
Under våren och sommaren är det många som påverkas av pollen i luften.
Men det finns saker du kan göra för att lindra och med en luftrenare kan du skapa en pollenfri zon i hemmet.

EXTERN LÄNK: Läs mer om hur du kan få renare luft inomhus här

Prosit! När pollensäsongen drar igång är det många som går med rinnande näsa och klåda i ögonen. Från al och hassel till gräs och gråbo. Alla nämnda sprider pollen i luften under säsongen. Vissa människor är känsligare för pollen, medan andra inte känner av det alls. Om du är en av många som känner av när pollensäsongen drar igång kan du testa några av dessa tips för att lindra besvären.

1. Vädra inte på dagen

Håll fönster och dörrar stängda på dagen för att minimera mängden pollen som kommer in i ditt hem. Om du måste vädra, gör det hellre på kvällen eller natten då halten av pollen är lägre.

2. Skaffa en bra luftrenare

En luftrenare kan underlätta för dig som upplever besvär av pollen. Förutom att ta bort pollen kan luftrenaren Ozoneair Purify även få bort bakterier, virus och allergiämnen innan de börjar spridas. Tack vare sin avancerade teknik kan den fånga upp partiklar som är mikroskopiskt små.

3. Ta medicin i tid

Vet du med dig att du brukar känna av pollensäsongen, kanske redan innan den ens har dragit igång? Börja med medicinerna i tid, redan innan du får de första symtomen. Rådfråga alltid en läkare eller ett apotek om du inte tagit medicinerna innan.

4. Skapa en pollenfri zon i hemmet

Många tillbringar mycket av sin tid i sovrummet givet att det är där man sover. Om du har besvär av pollen kan det vara klokt att göra sovrummet till en pollenfri zon i hemmet. Luftrenaren Ozoneair Purify kan rena upp till 120 kvm. Till skillnad från andra luftrenare har Ozoneair en speciell teknik – Oxyplasmatekniken som är en unik kombination av HEPA-filter, jonisering, UV-ljus och fotokatalys. som tillsammans minimerar partiklar i luften. Den är dessutom diskret, så den passar perfekt att ha i sovrummet och stör dig inte på natten.

5. Byt kläder när du varit utomhus

Pollen fastnar gärna på kläderna och i håret. Lägg dig inte på sängen med kläder som du har haft utomhus. Ta för vana att alltid byta kläder när du har varit ute. Om du har en hund kan det vara bra att skölja av pälsen efter en promenad, då hunden ofta drar med sig mycket pollen in i bostaden.

6. Fysisk aktivitet på morgonen

Gillar du att träna utomhus? Passa på att genomföra din träning ute på morgonen när daggen ligger kvar på marken. Då är nivån av pollen inte lika hög som på dagen.

7. Följ pollenprognoserna

Al och hassel är de som först sprider sin pollen när vintern går mot vår. När hösten kommer har det mesta av allt pollen minskat. Följ pollenprognoserna där du bor för att hålla dig uppdaterad om vilken typ av pollen som är störst just nu.

EXTERN LÄNK: Läs mer om hur du minimerar pollen inomhus med en luftrenare här

Ozoneair Purify renar din inomhusluft, så går det till

HEPA-filtrering

Alla partiklar och gaser sugs in och passerar genom vårt HEPA-filter för effektiv rening. Här fastnar de största partiklarna och separeras från luften.

Avancerad reningskammare

Efter filtreringen åker föroreningarna in i reningskammaren. Där vår beprövade kombination av UV-ljus och fotokatalys neutraliserar föroreningarna.

Oöverträffad luftkvalitet

Joniseringen klumpar ihop små partiklar och damm så de blir tunga och faller ner från luften. Du får ett konstant och effektiv rening mot luftföroreningar.

Fakta Ozoneair

Purify luftrenare utvecklades i samråd med forskare från Luleå tekniska universitet. Den använder sig av den avancerade Oxyplasma-tekniken för att effektivt rena inomhusluften. Genom noggranna tester i en kontrollerad laboratoriemiljö har Purify bevisat sin förmåga att eliminera hela 93,97% av björkpollen* i luften.

*Testat på Bet v1 Betula pendula allergen 1 enligt standard T/GIEHA 009-2108, under 2 timmar.