Hemligheten bakom succéluftrenaren

Den är unik, tystlåten och tar bort luftföroreningar.
Det är många som pratar om den nya typen av luftrenare som har förändrat tusentals hem över hela landet.
Vad är egentligen hemligheten bakom succéluftrenaren? Och hur fungerar den? Vi har svaren!

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Höst, mörker och kyla gör att många människor tillbringar mer tid inomhus än utomhus. Luften vi andas in hemma kan ibland kännas instängd och kvav. Att vädra är ett sätt att få in frisk luft, men det finns andra lösningar när du vill ta renheten i luften till en ny nivå. Klassiska luftrenare i all ära, men det finns en ny spännande teknik som tidigare bara använts på sjukhus.

Så gör maskinen skillnad

Johan Lundberg från Luleå grundade teknikföretaget Ozoneair och maskinen Purify för att få bort ”omöjliga” lukter som tobak och mögel. Hemligheten bakom Purify är att den renar luften med hjälp av ozon och UV-ljus. Maskinen skiljer sig från traditionella luftrenare som oftast har ett filter där luften går igenom och samlar upp partiklar.

– Problemet är att många hälsofarliga partiklar är mikroskopiskt små, så de passerar genom filtret och cirkulerar ut igen i rummet, säger Johan.

Ozoneair Purify är en maskin som inte bara samlar upp damm och partiklar, den gör rent på riktigt. Johan Lundberg förklarar.

– Den här banbrytande tekniken förstör föroreningar som är 1000 gånger mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp.

Inomhusluft – en hälsorisk

När det kommer till inomhusluft är det inte bara föroreningar från utomhusmiljön som påverkar oss negativt. Bristfällig ventilation och fuktskador kan orsaka dålig luft. Enligt en ny svensk studie visar det att luften inomhus kan vara giftigare än utomhus.

– Inomhusluft är en hälsorisk. I våra hem finns det också gaser som släpper från ämnen som färger, sprejer, mattor, möbler och annat. Vedeldning kan också påverka, säger Johan.

Så renar Purify din inomhusluft

1. Inuti Purify

De minsta partiklarna och gaserna som passerar genom reningskammaren elimineras med hjälp av UV-ljus.

2. Utanför Purify

Oxyplasma® utsöndras. Nu renas utrymmen och ytor som vanliga luftrenare inte kommer åt.

3. I hela utrymmet

Oxyplasma® behandlar kontinuerligt luften i ditt hem.   

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify 

Fakta Purify

Purify luftrenare utvecklades tillsammans med forskare från Luleå tekniska universitet. Maskinen renar inomhusluften med hjälp av tekniken Oxyplasma, en liknande teknik som används på sjukhus för att rengöra operationssalar. Reningskammaren är utformad för att vara extra tyst – så att den inte stör dig om natten.