Europe-basisten John Levén om sin nya luftrenare: ”En enorm skillnad”

Till vardags spelar han i konsertlokaler med pyroteknik och tusentals svettiga människor i publiken.
Men när han är hemma vill han kunna andas frisk och fräsch luft.
– Jag har haft problem med täppt näsa och trassliga luftrör i flera år, men nu kan jag, tack vare luftrenaren, vakna upp och känna ”gud vilken härlig luft jag har hemma”, säger John Levén, basist i Europe.

Extern länk: Fräsch inomhusluft genom en knapptryckning

I början av 1980-talet blev John Levén basist i hårdrocksbandet Europe och sedan dess spelat, turnerat och släppt nya låtar tillsammans med Joey Tempest, John Norum, Mic Michaeli, Ian Haugland och alla andra tidigare medlemmar. Tillsammans har de sålt över 20 miljoner skivor världen över.

Basisten John är precis hemkommen från en turné i Japan.

– Tror att det var 19:e gången vi var i Japan och spelade. De gillar oss där, det är faktiskt ett av de första länderna som vi slog igenom i, säger John.

Grönan i sommar

Förra året firade bandet 40-årsjubileum och ännu finns inga planer för Europe att plugga ur förstärkarna. Turnerandet fortsätter, och i vår och i sommar är det festivaler och andra spelningar uppbokat.

– Vi kommer bland annat att spela på Gröna Lund i Stockholm, när vi spelade där för några år sedan var det inför runt 17 000 personer. Det var mäktigt, säger John Levén.

”Slemmig i halsen”

Mellan alla spelningar slappnar John av hemma i lägenheten i södra Stockholm och sedan ett tag tillbaka gör han det bland annat tillsammans med en Ozoneair Purify 120.

Det var efter att han blivit rekommenderad att prova luftrenaren som han slog till.

– Det är den första luftrenaren jag har testat. Innan jag provade den tänkte jag inte så mycket på luften hemma, men jag har alltid känt att den inte varit riktigt toppen, säger John.

Under många år har han haft problem med nästäppa och trassliga luftrör.

– Nu efter att jag skaffat en Purify så har det blivit så mycket bättre luft hemma, det gör verkligen en enorm skillnad, säger John.

Pollenallergiker

Maskinen står för det mesta i sovrummet i lägenheten, även om han ibland flyttar in luftrenaren i tonårssonens rum. Men luften i hela lägenheten har fått sig ett rejält lyft.

– När jag kommer hem efter att ha varit ute räcker det med att ha haft luftrenaren i gång i några minuter för att jag ska känna skillnad. Jag är dessutom pollenallergiker och det ska bli intressant att se om Purify kan hjälpa mig lite med det också, säger John, som direkt får medhåll från sin vän och manager Ian på besök.

– Ja, faktiskt. Det är nog första gången på över tio år som jag hör att du inte är täppt i näsan när du pratar. Bara en sån sak.

Förstör föroreningar

Svenskutvecklade luftrenaren Ozoneair Purify använder sig av oxyplasmateknologi – företagets unika kombination av HEPA-filter, jonisering, UV-ljus och fotokatalys – och skiljer sig från konkurrenter vars renare fungerar mer som dammsugare.

– Vanliga luftrenare fångar bokstavligen bara dammet, precis som stora dammsugare. De maskerar och cirkulerar dålig luft, istället för att faktiskt förstöra skadliga partiklar. Ozoneair Purify däremot har en banbrytande teknik som förstör föroreningar som är 1 000 gånger mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp, säger Johan Lundberg, grundare av Ozoneair.

– Tack vare Oxyplasma kan vi effektivt eliminera virus, bakterier och allergener utan behov av ständigt filterbyte. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda den här tekniken.

Purify i turnébussen?

Maskinen är liten och nätt, och drar inte mer ström än en glödlampa, men ännu har Purify inte fått följa med på turnéer med Europé.

– Nej, det är inget jag har stoppat med mig i resväskan, även om den är ganska lätt. Men vem vet, kanske är den på plats i turnébussen i sommar. Det vore fantastiskt att ha ren luft där innan och efter spelningarna, säger John Levén.

Hanteringen av luftrenaren är också enkel, bara att stoppa in kontakten i väggen och ett par knapptryckningar senare så börjar inomhusluften att renas.

– Jag kan absolut rekommendera Purify till andra. Den är helt fantastisk, i alla fall enligt mig. Alla som har möjlighet borde ha en sån här luftrenare hemma. Nu känns luften hemma både renare och fräschare, nästan lite krispig, säger John.

Extern länk: Läs mer om luftrenaren Purify

Så renar Purify din inomhusluft
Ozoneair Purify renar luften i ditt hem på flera olika sätt. Så går det till:
Avancerad filtrering
De allra minsta partiklarna och gaserna sugs in och passerar genom vårt HEPA-filter för effektiv rening.
Banbrytande reningsteknik
Efter filtreringen åker föroreningarna in i reningskammaren. Där vår beprövade kombination av jonisering, UV-ljus och fotokatalys eliminerar föroreningarna.
Oöverträffad luftkvalité
Du får ett konstant och nästan ljudlöst vapen mot skadliga inomhusföroreningar. Den renar både luft och ytor på ett sätt som vanliga luftrenare inte kan matcha.

Fakta: Ozoneair

Purify luftrenare utvecklades tillsammans med forskare från Luleå tekniska universitet. Den använder sig av den avancerade Oxyplasma-tekniken för att effektivt rena inomhusluften. Genom noggranna tester i en kontrollerad laboratoriemiljö har Purify bevisat sin förmåga att eliminera hela 99,24% av viruspartiklar i luften.