Pollensäsongen är här – så får du bättre inomhusluft

I år satte pollensäsongen igång rekordtidigt och många allergiker spås få en jobbig vår.
Att bekämpa pollenpartiklarna som virvlar runt utomhus är omöjligt – men nu finns det i alla fall ett effektivt sätt att hålla inomhusluften så fräsch som möjligt.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Som pollenallergiker är det svårt att undgå att våren är högsäsong för pollen. Trots att pollenhalterna är som högst utomhus hjälper det föga att stanna inomhus för att skydda sig mot pollenpartiklarna, som fastnar på kläder, hud, hår och husdjur.

Under pollensäsongen kan det vara extra tydligt hur viktigt det är med frisk inomhusluft.

Många försöker bli av med de små partiklarna genom att dammsuga, damma och våttorka dagligen, men hur mycket man än städar är det svårt att helt pollensäkra sitt hem.

Förstör de allra minsta partiklarna

Eftersom de flesta pollenpartiklarna bara är mellan 10 till 50 mikrometer i diameter kan det vara svårt för vissa luftrenare att fånga upp dem. Purify använder sig av den nya tekniken Oxyplasma, som reducerar partiklar som är ca 1000 gånger mindre än vad HEPA-filter kan fånga upp.

– Många luftrenare fångar bokstavligen bara upp damm, som stora dammsugare. De maskerar och cirkulerar dålig luft, istället för att faktiskt förstöra hälsofarliga partiklar. Purify renar i realtid och förhindrar att föroreningar sprids i inomhusluften, förklarar Johan Lundberg, grundare av Ozoneair.

Ultraviolett teknik

Men Purify tar inte bara bort pollen, utan den ultravioletta tekniken reducerar kontinuerligt även virus, bakterier, allergener, lukter och luftburna kemikalier.

– Purify renar inte bara luften som passerar den, som en konventionell luftrenare, utan renar aktivt luften i utrymmet samtidigt som den också renar på ytor, säger Johan Lundberg.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Kundernas egna ord: “Känner mig friskare”

Bland svenskarna som har beställt Purify hittar vi Ulrika Linne från Örnsköldsvik.

– Förmodligen var det något med vår inomhusluft som inte var bra, men som Purify åtgärdat. En annan vinst med Purify är att det luktar fräschare hemma. Vi har två hundar som förstås luktar, särskilt när de är blöta, men nu stannar inte lukterna kvar i huset som tidigare.

En annan kund, Anders Åhlund, som både är pollen- och pälsallergikern säger så här:

– Känner mig friskare och piggare. Upplever att maskinen har gjort luften fräsch i hemmet, minskat lukten från matos och är såväl tyst som diskret.

Fakta Purify

Purify luftrenare togs fram tillsammans med forskare från Luleå tekniska universitet. Den svenska maskinen renar luften i ditt hem med hjälp av tekniken Oxyplasma, en liknande metod som används inom vården för att rengöra operationssalar.

Reningskammaren är framtagen för att vara extra lågmäld – så att den inte stör dig när du sover.

Så renar Purify din inomhusluft:

  1. Inuti Purify. De minsta partiklarna som passerar genom reningskammaren elimineras med hjälp av UV-ljus.
  2. Utanför Purify. Oxyplasma® utsöndras. Nu renas utrymmen och ytor som vanliga luftrenare inte kommer åt.
  3. I hela utrymmet. Oxyplasma® behandlar kontinuerligt luften i ditt hem.