Årets värsta sjukmånad – så minskar du risken att drabbas

Februari är en av årets tyngsta månader. Inte minst för småbarnsföräldrar kan början av året vara en riktig pärs med infektioner och förkylningar som sprids via luften och avlöser varandra.
Men det finns ljusning – här är de bästa tipsen på hur familjen undviker smitta, håller sig friska och kan andas renare luft.

EXTERN LÄNK: Så kan du få friskare luft inomhus – med luftrenare

När vintern, mörkret och kylan omsluter vårt land tillbringar människor mer tid inomhus än utomhus. Inomhusluften i våra hem kan många gånger kännas instängd och kvav och att vädra är ett sätt att få in frisk luft, men det finns andra lösningar när du vill ta renheten i luften till en ny nivå.

Med hjälp av en helt ny typ av luftrenare kan du få fräschare och renare luft hemma. Johan Lundberg, grundare av Ozoneair Purify förklarar hur.

– Vanliga luftrenare fångar bokstavligen bara dammet, precis som stora dammsugare. De maskerar och cirkulerar dålig luft, istället för att faktiskt förstöra hälsofarliga partiklar. Ozoneair Purify däremot har en banbrytande teknik som förstör föroreningar som är 1000 gånger mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp.

Minska risken

Även om det inte helt går att skydda sig mot influensan, vinterkräksjuka, RS-virus eller andra sjukdomar finns det några saker du kan göra för att minska risken att du och din familj smittas.

Hygienen är en viktig detalj när det kommer till att hålla sig frisk. Det är viktigt att tvätta händer med tvål och vatten ofta, speciellt efter förskolan/skolan och när ni varit ute, i affären eller åkt kollektivt.

Bra mat, motion och god sömn är några ingredienser som skapar bättre förutsättningar för ditt barn – och dig själv – att stå emot infektioner.

Att vara ute i friska luften bidrar både till ett bättre immunförsvar och till att sömnen blir bättre. Virus och bakterier smittar dessutom lättare i inomhusmiljö.

Utvecklad med forskare

Att ha det rent och fräscht hemma kan också påverka hälsan positivt. Luftrenaren Purify renar inomhusmiljö och reducerar förekomsten av virus, bakterier och andra skadliga föroreningar i luften, på ett sätt som traditionella luftrenare inte klarar av.

– Problemet är att många hälsofarliga partiklar är så mikroskopiskt små, att de passerar genom filtret på traditionella luftrenare och cirkulerar ut igen i rummet, säger Johan.

Ozoneair Purify är en maskin som inte bara samlar upp damm och partiklar, den gör rent på riktigt.

Purify luftrenare utvecklades tillsammans med forskare från Luleå tekniska universitet. Den använder sig av den avancerade Oxyplasma-tekniken för att effektivt rena inomhusluften. Genom noggranna tester i en kontrollerad laboratoriemiljö har Purify bevisat sin förmåga att eliminera hela 99,24% av viruspartiklar i luften.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Så renar Purify din inomhusluft
Ozoneair Purify renar luften i ditt hem på flera olika sätt. Så går det till:
Avancerad filtrering
De allra minsta partiklarna och gaserna sugs in och passerar genom vårt HEPA-filter för effektiv rening.
Banbrytande reningsteknik
Efter filtreringen åker föroreningarna in i reningskammaren. Där vår beprövade kombination av jonisering, UV-ljus och fotokatalys eliminerar föroreningarna.
Oöverträffad luftkvalité
Du får ett konstant och nästan ljudlöst vapen mot skadliga inomhusföroreningar. Den renar både luft och ytor på ett sätt som vanliga luftrenare inte kan matcha.

Fakta: Ozoneair

Purify luftrenare utvecklades tillsammans med forskare från Luleå tekniska universitet. Den använder sig av den avancerade Oxyplasma-tekniken för att effektivt rena inomhusluften. Genom noggranna tester i en kontrollerad laboratoriemiljö har Purify bevisat sin förmåga att eliminera hela 99,24% av viruspartiklar i luften.