6 enkla tips för bättre sömn

Skärmar som lyser, torr luft eller ljud som stör. Känner du igen dig?
Det finns många faktorer i ditt sovrum som kan göra det svårt att somna.
Här är några enkla tips som kan få dig mer utvilad efter natten.

EXTERN LÄNK: Unik teknik för renare luft – läs mer här

Genom att undvika skärmar, skippa koffein och hälsosäkra ditt hem kan du skapa de bästa förutsättningarna för att sova bättre. Här är sex tips på hur du kan öka din sömnkvalitet.

1. Undvik skärmar

Mobiltelefon, padda eller dator. När det är dags att varva ner efter en lång dag kan det vara en god idé att plocka undan skärmarna. Hjärnan behöver vila från intryck och ljuset kan göra att det tar längre tid att somna. Låt sovrummet vara en plats för sömn och återhämtning.

2. Slipp täppt näsa

När näsan är täppt kan det vara svårare att sova. Långvarig nästäppa kan bero på flera saker, men ett enkelt sätt att utesluta dålig luft som en anledning är att införskaffa en ny typ av luftrenare. Ozoneair Purify har med sin unika teknik redan hjälpt många familjer att få ett friskare inomhusklimat. Johan Lundberg, grundare av Ozoneair berättar mer.

– Purify har en egenutvecklad reningsteknik som tidigare använts inom hälsovården och på sjukhus. För första gången är den nu tillgänglig för privatpersoner att använda i sina egna hem. Den förstör föroreningar som är 1000 gånger mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp.

3. Skippa koffein och nikotin

Drycker som innehåller koffein, som te, läsk eller kaffe kan vara bra att undvika några timmar innan du planerar att gå och lägga dig. Koffein och även nikotin kan göra att du har svårare att komma ner i varv och somna. Ett tips är att dricka en kopp örtté istället för drycker som innehåller koffein.

4. Tyst, svalt och mörkt

Att ha det tyst, svalt och mörkt när du ska sova kanske låter som en självklarhet. Men genom att släcka ner och inte ha det för varmt i sovrummet kan du sova bättre. Ett annat tips är att ha en luftrenare för att göra luften där du sover så ren och fräsch som möjligt. När det kommer till luftrenare finns det många olika att välja mellan, men är du på jakt efter en tyst variant ska du testa Ozoneair Purify.

Till skillnad från andra luftrenare som renar via filter har Ozoneair en speciell teknik som går flera steg längre med hjälp av UV-ljus och ozon för att ta bort även de allra minsta partiklarna i luften.

5. Skapa en rutin

Att gå och lägga sig samma tid varje kväll kan ha en positiv inverkan på sömnen. Genom att skapa kvällsrutiner som fungerar för dig kan det bli lättare att somna. Testa att meditera, ta ett varmt bad, läsa en bok eller ta en lugn promenad. Upprepa din rutin varje kväll.

6. Hälsosäkra hemmet

Förutom att släcka ner, undvika skärmar och skippa koffein kan du hälsosäkra ditt hem. Med luftrenaren Ozoneair Purify kan du ta bort pollen, allergiämnen, bakterier och mögelsporer på en yta upp till 120 kvm. Tack vare sin unika teknik kan den ta hand om föroreningar innan de börjar spridas.

– En traditionell luftrenare fångar upp luftföroreningar med ett filter, främst damm. Men problemet är att många hälsofarliga partiklar är mikroskopiskt små, så de passerar genom filtret och cirkulerar ut igen i rummet, säger Ozoneairs grundare, Johan Lundberg.

Så renar Purify din inomhusluft

Ozoneair Purify renar luften i ditt hem på flera olika sätt. Så går det till.

Inuti Den fångar upp och eliminerar de allra minsta partiklarna med hjälp av UV-ljusteknik.

Utanför Oxyplasma sprids och renar rum och ytor som vanliga luftrenare inte klarar av.

Resultat Hela utrymmet behandlas och ger dig ny, ren och krispig luft att andas.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Fakta Purify

Purify luftrenare utvecklades tillsammans med forskare från Luleå tekniska universitet. Maskinen renar inomhusluften med hjälp av tekniken Oxyplasma, en liknande teknik som används på sjukhus för att rengöra operationssalar.