Orolig för din hälsa? Här är 5 tips för att må lite bättre

Dålig sömn, slarv med kosten och stillasittande kan vara några faktorer som påverkar din hälsa negativt.
Det finns några enkla saker du kan göra för att slippa bekymra dig för din hälsa.

EXTERN LÄNK: Renare luft inomhus? Läs mer här

Det är vanligt att oroa sig för sin hälsa och det finns många aspekter som spelar in när det kommer till vårt välmående. Genom att motionera, äta regelbundet och få frisk luft varje dag kan du känna dig piggare. Här är fem tips på hur du kan må lite bättre, redan idag.

1. Ta korta pauser

Livet rusar ofta på i en fart som gör att många känner sig stressade. Det är lättare sagt än gjort att stanna upp och ta några djupa andetag. Ett tips är att sätta ett larm på mobilen så att du kommer ihåg att ta små pauser under arbetsdagen.

2. Få frisk och fräsch luft – inomhus

När kylan tagit ett grepp om vårt avlånga land är det många som gärna håller sig inomhus. Visste du att inomhusluften kan vara farligare än luften ute? Genom bristfällig ventilation, vedeldning och gaser från till exempel möbler kan din inomhusluft vara en hälsofara. Med hjälp av en helt ny typ av luftrenare kan du få fräschare och renare luft hemma. Johan Lundberg, grundare av Ozoneair Purify förklarar hur.

– Vanliga luftrenare fångar bokstavligen bara damm, som stora dammsugare. De maskerar och cirkulerar dålig luft, istället för att faktiskt förstöra hälsofarliga partiklar. Ozoneair Purify däremot har en banbrytande teknik som förstör föroreningar som är 1000 gånger mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp.

3. Motionera mera

Genom att röra på dig regelbundet minskar du risken för en mängd olika sjukdomar och besvär. När du rör på dig och motionerar kan du även minska smärta och stelhet i kroppen och på så vis må bättre både fysiskt och psykiskt. Rörelse behöver inte handla om att lyfta tungt eller springa långt. Sätt på en bra låt, ställ dig upp och dansa. Skaka loss spänningar i kroppen och låt ditt hjärta jobba.

4. Håll rent hemma

Att ha det rent och fräscht hemma kan påverka hälsan positivt. Förorenad luft kan leda till många olika besvär rent fysiskt. Luftrenaren Purify kan med hjälp av sin innovativa teknik rena din luft hemma, en metod som tidigare bara använts på sjukhus. Tack vare ozon och UV-ljus blir inte bara luften hälsosammare, även ytor renas från bakterier.

5. Fyll på med rätt energi regelbundet

Att äta näringsrikt och regelbundet är sen länge känt att det kan påverka vår hälsa positivt. Ibland behövs bara en liten påminnelse om hur viktigt det faktiskt är att fördela intaget av energi under hela dagen. Ett tips är att ha med dig mellanmål i väskan så att det inte går för lång tid mellan måltiderna.

Så renar Purify din inomhusluft

Ozoneair Purify renar luften i ditt hem på flera olika sätt. Så går det till.

Inuti Den fångar upp och eliminerar de allra minsta partiklarna med hjälp av UV-ljusteknik.

Utanför Oxyplasma sprids och renar rum och ytor som vanliga luftrenare inte klarar av.

Resultat Hela utrymmet behandlas och ger dig ny, ren och krispig luft att andas.

EXTERN LÄNK: Läs mer om luftrenaren Purify

Fakta Purify

Purify luftrenare utvecklades tillsammans med forskare från Luleå tekniska universitet. Maskinen renar inomhusluften med hjälp av tekniken Oxyplasma, en liknande teknik som används på sjukhus för att rengöra operationssalar.