ANNONS Innehåll från Zeta

Säg hej till den trendiga (och oemotståndliga) pinsan

En lite matigare och mustigare pizza som påminner om focaccia – det är det senaste just nu. Så här enkelt gör du pinsan.

Bjud in till en afton i italiensk anda och prova den senaste trenden inom italienskt bröd – nyheten stavas pinsa. Zeta Pinsa är perfekt till både lunch, middag och mingel och går enkelt att förbereda till några få eller ett större sällskap. Pinsan är bakad av proteinrikt durumvete, surdeg och extra jungfruolivolja. Degen jäser därefter i 18 timmar för att sedan handknådas och stenugnsbakas. Resultatet blir ett bröd med en fyllig och mustig karaktär och en härligt krispig kant. Prova själv!

Recept: Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

Du behöver:
1 frp Zeta Pinsa 230 g
3 msk pizzasås
1 frp Zeta Parmigiano Reggiano Flarn
1 frp Zeta Mozzarella italiensk 125 g
1 frp Zeta Prosciutto di Parma 70 g
Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri
Färsk basilika
Nymalen svartpeppar
Salt

Steg för steg:

  1. Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.
  2. Skär mozzarella i bitar och lägg dem på hushållspapper. Lägg ett papper över och tryck till. Mozzarellan får då krämigare konsistens och pinsan blir inte för blöt.
  3. Fördela tomatsåsen över pinsan. Strössla över ½ dl parmesanflarn och lägg på mozzarella. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.
  4. Grädda pinsan i ca 7 minuter eller tills brödet och osten fått fin färg. Salta och peppra.
  5. Fördela prosciutto, basilika och parmesanflarn över pinsan. Ringla över olivolja och servera.

Klart på några minuter

Föredrar du en mer matig pinsa eller vill överraska gästerna med något annorlunda och sött efter maten? Det bästa är att du kan toppa den med precis vad du vill. Vad sägs om en pinsa med grönkål och burrata eller en variant med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär? Zeta Pinsa är förgräddad och behöver bara 5–8 minuter i ugnen när du har valt din topping. Du hittar pinsa i kyldisken hos din matbutik.

Tips! Prova att göra en pinsa bianca och uteslut tomatsåsen. Fördela mozzarella, riven parmesan och grönkål över pinsan och grädda. Strössla sedan över riven parmesan och bitar av burrata. Salta, peppra och ringla över olivolja.

Pinsa med grönkål och burrata | Recept – Zeta

ANNONS:

Se fler goda recept med pinsa

Pinsa med salami och oliver | Recept – Zeta

Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär | Recept – Zeta

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Zeta och ej en artikel av Allt om Mat