ANNONS Innehåll från Zeta

Prova den populära pinsan – goda recept att bjuda på

Som försnacks till bjudningen, en extra god lunch eller en läcker och nytänkande dessertvariant. Pinsan har snabbt blivit populär, och vi förstår varför.
Pinsa är det senaste inom pizzakategorin och har blivit väldigt eftertraktad i butikshyllan sedan nyheten lanserades i våras. Man brukar beskriva Pinsa som en blandning mellan focaccia och pizza som är bakad av proteinrikt durumvete, surdeg och extra jungfruolivolja. Degen jäser därefter i 18 timmar för att sedan handknådas och stenugnsbakas. Resultatet blir ett bröd med en fyllig och mustig karaktär och en härligt krispig kant.

Därför är pinsa så populärt

  1. Oändliga smakkombinationer
    Pinsan går att variera med många olika toppings och är enkel att göra flera olika varianter av så att alla kan hitta sin favorit.
  2. Går snabbt att tillaga
    Pinsa är perfekt när du har ont om tid. Några minuter i ugnen är det enda som behövs när du har valt din bas och topping.
  3. Gott och enkelt
    Alla kan göra en god pinsa med hjälp av Zetas förgräddade bröd. Prova själv!

Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

Härligt höstig pinsa med smak av skogschampinjoner och tryffelkräm. Ät som drinktilltugg eller som tillbehör till en svampsoppa.

Ingredienser, 2 portioner:

  • 1 frp Zeta Pinsa
  • 3 msk Zeta Mascarpone
  • 3 msk Zeta Crème av svamp med tryffel
  • 3 skogschampinjoner
  • Färsk salvia
  • 1 frp Zeta Mozzarella Di
  • Bufala Campana
  • Zeta Extra jungfruolivolja
  • Classico
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader (230 grader för tillagning i tråg). Lyft pinsan ur papperstråget och lägg på plåt. Har du en pizzasten, värm ugnen till 275 – 300 grader.

2. Blanda mascarpone och tryffelkräm och bred över pinsan, lämna gärna en kant runt om. Pensla kanterna med olivolja för extra krisp.

3. Skiva svamp och lägg den tillsammans med salvia över pinsan.

4. Ringla över olivolja och grädda i cirka 5-7 minuter tills pinsan fått färg.

5. Bryt över mozzarella, salt och peppar och servera.

Klart på några minuter

Föredrar du en mer matig pinsa eller vill överraska gästerna med något annorlunda och sött efter maten? Det bästa är att du kan toppa den med precis vad du vill. Vad sägs om en pinsa med grönkål och burrata eller en variant med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär? Zeta Pinsa är förgräddad och behöver bara 5–7 minuter i ugnen när du har valt din topping. Du hittar pinsa i kyldisken hos din matbutik.

ANNONS:

Pinsa i italiensk anda

Prova en pinsa med klassiska italienska smaker som du toppar med mozzarella, prosciutto och parmesan. Fördela tomatsås över pinsan, strössla över parmesanflarn och lägg på mozzarella. Glöm inte att pensla kanterna med olivolja om du vill ha extra krisp. Grädda i ugnen och toppa sedan med prosciutto, basilika och flarn av parmesan över pinsan.

Tips! Dela mozzarellan i bitar och lägg dem först på hushållspapper. Lägg sedan över ett papper och tryck till innan du stoppar plåten i ugnen. Mozzarellan får då krämigare konsistens och pinsan blir inte för blöt.

Se fler goda recept med pinsa

Pinsa som gott bröd till musslor. Vinkokta blåmusslor från Apulien – Impetata di Cozze | Recept – Zeta
Pinsa med salami och oliver | Recept – Zeta

Pinsa med grönkål och burrata | Recept – Zeta

Få tips och nya recept

Varannan vecka får du nya erbjudanden, enkla vardagsrecept och tips för en smartare och godare vardag i Zetas nyhetsbrev. Läs mer här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Zeta och ej en artikel av Allt om Mat