Annons
Innehåll från Lavazza

Årets hetaste espressotrender

Allt fler svenskar dricker sitt kaffe som en elegant espresso.
Men det finns flera sätt att närma sig denna italienska klassiker.
Lavazzas kaffespecialist listar årets 4 starkaste trender.

Läs mer om Lavazzas kaffeuniversum

Allt fler väljer att slipa på sina specialkunskaper – som att bli sin egen hemmabarista. För vi är många som drömmer om att skapa samma smakuniversum hemma i köket som de vi är vana vid att få på vår lokala kaffebar.

Fatima Wedberg är kaffespecialist på Lavazza Sweden. Här listar hon 2023 års hetaste trender för dig som gillar att experimentera med espresso:

1. Espressomaskin hemma.

Det finns flera sätt att närma sig denna italienska kaffeupplevelse – och allt fler väljer att höja kvaliteten och köpa kaffebönor som man sedan maler själv. Vi tummar inte på att få dricka den här lyxiga espresson eller Cappuccinon, så att köpa en egen espressomaskin trendar verkligen. Vi vill ha en exklusiv kaffeupplevelse – hemma!

2. Kaffecocktails och experimentella kaffedrinkar.

Kaffecocktails kommer starkt på barmenyerna. Men tiden med Irish Coffee är förbi. Dagens kaffecocktail behöver inte vara fullmatad med grädde, utan kan lika gärna vara kall och fräsch. Kanske en Espresso Martini, Espresso Tonic eller varför inte en Kaffe Spritz. Sommartid kan man gärna ta en klassisk iskaffe, men istället göra den härligt bubblande med espresso, massor med is och toppa med soda som Ginger Ale. Vill man ha alkohol adderar man lite rom.

3. Självutbildning.

Teknologin och digitaliseringen sänker trösklarna – och gör att vi kan bli alltmer nördiga i våra intressen. Det här gäller i allt från fotografi till vinutbildningar – och kring kaffekunskap. Vi ser youtubefilmer och utbildar oss på digitala kurser när det passar oss själva. Vi har helt enkelt ett sug efter att lära oss mer om det mesta. Att nörda ner sig i just kaffe är väldigt tacksamt, eftersom de flesta har en relation till det. Kaffet kommer säkerligen att göra samma kunskapsresa som vi sett med vinet under senare år.

4. Snabbast växande kaffedryckerna: Flat White och Cappuccino.

Helt klart australiensiska Flat White och den italienska Cappuccinon. Flat White känns spännande på den mer traditionella espressomenyn. Samtidigt är den rikt krämiga Cappuccinon en ständigt stigande stjärna på de svenska menyerna. Antagligen för att vi blivit mer beresta, och äntligen förstått skillnaden för att våga beställa en Cappuccino istället för Caffè Latte.

Tävla med Lavazza – Bean Up and Win

Vill du ta ditt morgonkaffe till nästa nivå? Nu har du chansen!

Köp en Lavazza-produkt, antingen i butik eller online, och ladda upp ditt kvitto för en chans att vinna Smegs nya espressomaskin med kvarn – värde 9995 SEK!

Har du inte köpt en Lavazza-produkt ännu? Inga problem! Delta i vår veckotävling genom att testa dina kaffekunskaper.

Svara på frågor och få chansen att vinna en kaffekvarn från Smeg – värde 2795 SEK!

Oavsett om du är en kaffeexpert eller bara älskar en god kopp kaffe, så har du något att vinna!

Delta nu