ANNONSInnehåll från XL-Hjälpen

Titta på höjdpunkter från XL-Hjälpens livesändning:
Hur klarar sig Hans Fahlén i hinderbanan mot skidstjärnan Anna Jönsson Haag? Och hur svårt kan det vara att klippa ett snöre i rätt längd?
Frågorna får svar i XL-Hjälpen Live som du ser här på expressen.se

Men framförallt hyllas föreningshjältar och unika byggprojekt. Och det blir flera överraskningar i sändningen.

IK Nordia i Grillby, utanför Enköping, fick en hinderbana som gav hela samhället ett lyft. Det är bara en av sex föreningsdrömmar som har blivit verklighet i år tack vare XL-Hjälpen.

I livesändningen, där Hans Fahlén och Anna Jönsson Haag är programledare, lyfts föreningarnas viktiga arbete fram. Personerna som såg till att byggprojekten blev möjliga uppmärksammas lite extra.

– Det är ett häftigt projekt som XL-Hjälpen har byggt åt IK Nordia. När jag hörde att det handlade om en hinderbana så kände jag direkt ”den här måste jag testa!”, säger Anna Jönsson Haag.

Hur det går när skidproffset utmanar programledarkollegan Hans Fahlén i parhinderbanan ser ni i XL-Hjälpen Live som sänds från byggbutiken XL-Bygg Sten & Son i Enköping.

Här är alla vinnare 2022

Här är föreningarna som fått byggprojekt genomförda genom XL-Hjälpen 2022.

Här är alla vinnare 2022

Här är föreningarna som fått byggprojekt genomförda genom XL-Hjälpen 2022.

Så får barnen trygghet

Hur prestigeduellen i hinderbanan slutar är kanske inte det viktigaste i programmet.

– En huvudpoäng är att visa hur föreningslivet kan samverka med näringslivet för att få ännu bättre möjligheter att skapa en trygg uppväxt för våra barn, säger Anna J Haag som nu debuterade som programledare i direktsänd tv.

Hennes uppväxt i idrottsföreningarna Orsa IF och Orsa SK ledde så småningom till en skidkarriär på högsta internationella nivå. Men framförallt gav det henne andra värden.
– Det var i föreningslivet jag tillbringade min fritid och umgicks med mina vänner. Det blev en trygg punkt för mig. Där fick jag utlopp för det jag ville göra. Jag fick social samvaro och en tillhörighet. Jag tror att detta har format mig mycket som person.
Anna Jönsson Haag är programledare för XL-Hjälpen Live.

Så funkar XL-Hjälpen

Till XL-Hjälpen kan ideella föreningar och organisationer nominera ett drömprojekt de inte har möjlighet att klara på egen hand. I samarbete med ortens XL-Bygghandlare, starka leverantörer och lokala proffsbyggare kan XL-Hjälpen förverkliga föreningars byggdrömmar. För att kunna bli utvalt ska projektet vara till glädje och nytta för många, vara inkluderande och främja rörelse eller natur. Alla förslag utvärderas av en jury.

Vi som står bakom XL-Hjälpen är XL-BYGG som är en kedja bestående av 100 fristående bygghandlare över hela Sverige.

 ”Jag är otroligt tacksam för att det finns så passionerade personer”

Hans Fahlén, programledare XL-Hjälpen Live

Förmedlar sin passion

Hans Fahlén har liknande erfarenheter från sin barndom i Åre:
– Föreningarna var en jättestor del av livet. Jag var med i slalomklubben, luftgevärsskytteföreningen, pingisklubben, gymnastikföreningen och fotbollsklubben. Där fanns eldsjälar som kämpade för att vi ungdomar skulle ha något vettigt att göra. De förmedlade sin passion för idrotten. Jag är otroligt tacksam för att det finns sådana personer.
Flera miljoner människor är med i någon av Sveriges 200 000 ideella föreningar och organisationer. Deras verksamhet bygger nästan helt på frivilligt engagemang och oavlönat arbete.
Hittills har 33 föreningar fått ett drömprojekt förverkligat genom XL-Hjälpen sedan starten 2019.

Årets sex utvalda föreningar möter du i XL-Hjälpen Live här på expressen.se

Hans Fahlén är programledare för XL-Hjälpen Live.

Nu har Storvik ett klubbhus för alla

LÄS MER

Crossälskarna på Åland fick tak över huvudet

LÄS MER

Omöjligt uppdrag som löstes på nolltid

LÄS MER

Hinderbanan som ger hela byn ett lyft

LÄS MER

”En overklig invigning” av Brålandas nya läktare

LÄS MER

Nu kan fler sitta
upp på hästryggen

LÄS MER

För att vi ska kunna genomföra alla dessa XL-Hjälpen projekt behövs våra fantastiska leverantörer, som med sitt engagemang är med oss i detta och gör det möjligt att göra skillnad i det lokala samhället. Våra leverantörer står för ett brett sortiment av produkter av hög kvalitet.
Det självklara valen i era byggprojekt.

Tack för att ni hjälper till!

HUVUDSPONSORER

PARTNERS