Hela denna avdelning är en annons från Paulúns

3 goda och nyttiga frukostar som kickstartar ditt år

En god och näringsrik frukost innebär en riktigt bra start på dagen. En härlig variation kan göra frukosten till ditt favoritmål. Här tipsar vi om tre goda morgonmål!

EXTERN LÄNK: Fyll på skafferiet med god granola, müsli och flingor så kan du äta en god och hälsosam frukost varje dag!

 

Oavsett om du älskar att gå upp i ottan för att få tid till att äta frukost i lugn och ro eller om du föredrar att äta ditt första mål på dagen under förmiddagen när du är på jobbet, kan du maxa din frukost så du håller dig mätt länge. Det kan vara en god idé att tänka på att din frukost är näringsrik och välbalanserad.

– För att få till en välbalanserad frukost fullproppad med nyttigheter bör man välja något med fullkorn, till exempel havre. Fullkorn är inte bara rika på fiber utan de innehåller också mycket vitaminer och mineraler och andra bioaktiva ämnen som är toppen för hälsan, säger Rebecka Persson, Specialist i nutrition i Paulúns Hälsoråd.

 

Rebecka berättar att det också är bra att få in frön och nötter i sin frukost, som hjälper en att fylla på med energi, nyttiga fetter och protein.

– Frön och nötter är som koncentrerade näringsbomber.

För att få extra god smak och tillföra ytterligare näring tipsar Rebecka om att man ska tillföra frukt eller bär i sin frukost.

– Då har man en bra bas att stå på!

Förbered dagen innan

Om du vill spara tid på morgonen samtidigt som du vill äta en god och hälsosam frukost är det smart att förbereda kvällen innan. Då kan du snabbt sätta dig vid matbordet med en färdig frukost eller enkelt ta med den till jobbet. Mixa en smoothie med dina favoritbär, bladspenat och banan tillsammans med växtbaserad mjölk eller yoghurt och låt stå i kylen över natten. Gör annars iordning en chiapudding eller overnight oats, toppa gärna med nötsmör för att få mer näring och smak. En bägare du fyller med yoghurt och din favoritgranola är också gott och smidigt att ta med i väskan!

 

Paulúns

Paulúns använder rena och naturliga råvaror, vilket gör att deras produkter är fullproppade med nyttigheter och god smak. Paulúns Hälsoråd, som består av dietister, näringsexperter, gastronomiska utvecklare och produktutvecklare, jobbar med att ta fram hälsosamma produkter på riktigt. Råvarorna de använder är noga sammansatta utifrån en optimal näringsbalans av protein, långsamma kolhydrater och nyttiga fetter, och de gör aldrig avkall på varken smak eller nyttighet.

 

Här tipsar vi om tre goda och nyttiga frukostar som kickstartar din dag!

Havregrynsgröt med hasselnöt- och dadelgranola topping

 

 

EXTERN LÄNK: Recept här!

Grön smoothiebowl med spenat, matcha och mynta

 

 

EXTERN LÄNK: Recept här!

Bowl med jordnötssmör, kakao och linsflingor

 

 

EXTERN LÄNK: Recept här!

Vänd på paketet!

Vet du vad det är du äter om morgonen? Vänd på paketet och få reda på det! Alla Paulúns produkter är naturligt hälsosamma med en riktigt god smak. Inget tillsatt socker eller ingredienser som inte behöver vara där.
Missa heller inte Paulúns goda nyhet Nötsmörsbakad Soft Müsli. Den är gjord av havreflingor som bakats i ett proteinrikt nötsmör på 100 procent nötter. Sedan har ugnsrostade frön tillsatts tillsammans med nötter, frukt och bär. Välj mellan smakerna Mandel & Dadlar eller Hallon & Tranbär.

 

 

EXTERN LÄNK: Botanisera och upptäck fler goda frukostprodukter från Paulúns här

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Tf Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies