Annons
Innehåll från Paulúns

Här är frukosttrenden du inte vill missa!

Att frukost är det viktigaste målet på hela dagen är sen gammalt, men inte desto mindre sant. Starta dagen med att ge din kropp en frukost du mår bra av. Här är den nya, härliga frukosttrenden du inte vill missa!

En hälsosam frukost behöver inte vara krånglig, tråkig eller tidskrävande. En ny härlig trend när det kommer till att äta frukost är epic breakfast. Det handlar om att duka upp en härlig frukost, som både är god att äta och fin att se på.

– Fyll en bricka med frukter och bär du tycker om och som är i säsong. Eftersom vi äter med alla sinnen, välj råvaror som har mycket färg i sig. Då är de inte bara härliga att se på utan bidrar också med riktigt bra näring, säger Maria Norrving, gastronomisk utvecklare, Paulúns Hälsoråd.

Det är många som arbetat hemifrån under 2021, därför är det enkelt att ge frukosten den där extra uppmärksamheten den förtjänar. Låt varje frukost du äter vara just en epic breakfast, inte bara den du äter på lyxiga hotell eller på helger.

Bra energi – massor med näring

Ta en bricka och lägg upp saker du tycker om, allt från färgglada bär till frukt och len yoghurt. Ha gärna just yoghurt som bas, det ger bra mättnad och innehåller både kalcium och snälla bakterier för magen. Välj en naturell yoghurt så konkurrerar den inte med smaken från dina goda frukter och bär.

– Toppa gärna din yoghurt med Paulúns nötsmörsbakade granola. Den är krispig och ger din kropp bra energi och massor av näring, säger Maria Norrving.

8 enkla ingredienser att addera till din frukost

Det är lätt att äta samma sak till frukost av ren vana. Testa att addera nya ingredienser för en mer spännande och nyttig frukost.

  1. Aprikoser – den färska aprikosen blir en färgklick på brickan och innehåller mängder av betakaroten.
  2. Nötsmör – inte bara gott och krämigt, utan också näringstätt. I till exempel mandelsmör finns förutom nyttiga fetter och protein även viktiga mineraler som magnesium och kalcium.
  3. Havtorn – det lilla gyllene bäret är fullproppat med både smak och vitamin C.
  4. Nötsmörsbakad Granola från Paulúns med Jordnötssmör & Kakao eller Hasselnötssmör, Kanel & Kardemumma. De ger ett gott krisp till den lena yoghurten och är bakade med ett proteinrikt nötsmör helt utan tillsatt socker och tillsatser.
  5. Svarta vinbär – en vacker färgklick på din bricka och fullproppad med en rad nyttigheter så som vitamin C, betakaroten och vitamin K.
  6. Banan – gott och mättande. Banan innehåller rikligt med kalium.
  7. Björnbär – det lilla färgrika bäret är sött och syrligt på samma gång och ger dig bra näring i form av både folat, kalium och vitamin K.
  8. Hallon – en riktig färgklick som piggar upp med sin härliga röda färg och dessutom bidrar med bland annat vitamin C och folat till din frukostskål.

Bara Bra Mat

Paulúns har näringsrika och supergoda produkter som ger din kropp en riktigt bra start på dagen. De är fullproppade med antioxidanter, mineraler, vitaminer och fibrer. Allt är sammansatt utifrån en optimal näringsbalans av långsamma kolhydrater, protein och bra fetter. Läs mer om Bara Bra Mat från Paulúns HÄR.