Frukost som stöttar immunförsvaret – se tipsen
Här är tips på immunstöttande frukostar fullproppade med nyttigheter!
Släng ihop en enkel men matig frukost att ta med dig till lite senare. Eller att äta som lunch. Frukost to go och frukost hela dagen blir allt vanligare. Här är allt du behöver veta, plus superenkla recept på frukost to go.
Hitta inspiration till din bästa frukost to-go här
Vi äter inte längre på samma sätt som förut. Frukost, lunch och middag har fått nya ingredienser och med brunchen så började gränserna för vilken mat man äter när på dagen också suddas ut. Det tycker vi är härligt, eftersom det ger nya möjligheter att äta nyttig frukostmat till både lunch och middag.
Ett sätt att skapa ett smarrigt to go mål är att använda frukostmüslin som topping på mer matiga ingredienser. Det ger bra näring i form av fiberrika gryn, frukt och bär som är fulla av vitaminer, mineraler och antioxidanter samt frön eller nötter med nyttiga fetter. Samtidigt mättar det bra och ger ett härligt krisp till din måltid.
Det finns flera olika typer av to go frukost. I en mer traditionell frukost kan det finnas frysta bär, yoghurt, frukter eller smoothies. Maria Norrving, gastronomisk utvecklare från Paulúns Hälsoråd, tipsar också om att lägga till lite matigare ingredienser i to go målet. Till exempel fetaost, fänkål eller smetana. På så vis blir det lite mer lunch av frukosten och du får i dig allt du behöver för en bra dag på jobbet, hemma eller på resande fot.
Med Paulúns krispigt goda Supermüsli kan du toppa de flesta frukostar, och på så sätt få in mättande fiber, viktiga näringsämnen och ett smarrigt krisp. Välj mellan flera olika smaker, alla lika fullproppade med nyttigheter och utan tillsatt socker.
Är du sugen på att testa en matig frukost to go? Det här receptet är vårt supertips. Toppad med Supermüsli!
4 portioner
Citronette
1/4 citron, saften från
5 msk olivolja av god kvalitet
1 krm havssalt
1 fänkål
1 röd grapefrukt
1 pkt fetaost (150 g)
Mynta
Paulúns Supermüsli Hallon & Jordgubb
Blanda ihop ingredienserna till citronetten.
Hyvla eller strimla fänkålen i tunna strimlor. Blanda den hyvlade fänkålen med citronetten och krama ihop ordentligt. När man kramar fänkålen bli den mjuk och god. Skala och dela grapefrukten i bitar.
Toppa fänkålssalladen med grapefrukten, smulad fetaost och några blad mynta och lägg slutligen supermüslin i topplocket.
4 portioner
Drottningkompott
2 dl hallon
1 dl blåbär
2 msk dadelpuré (se tillvägagångssätt nedan)
2 msk vatten
3 dl rysk yoghurt
1,5 dl smetana
2 tsk vaniljpulver
Paulúns Supermüsli Blåbär & Acai
Dadelpurén gör man genom att mixa torkade urkärnade dadlar med vatten, lika mycket dadlar som vatten. Exempelvis 100g dadlar och 100 g vatten.
Det bästa är att göra en lite större mängd och frysa in. Platta ut purén i en fryspåse och lägg i frysen så kan man lätt bryta av en bit när man behöver det.
Koka ingredienserna till kompotten i en kastrull på låg värme. Koka tills bären tinat helt och börjat gå sönder. Låt svalna.
Blanda ihop yoghurt, smetana och vaniljpulver, toppa med drottningkompott och lägg slutligen supermüslin i topplocket.
Här är tips på immunstöttande frukostar fullproppade med nyttigheter!
Starta dagen med att ge din kropp en frukost du mår bra av.
För att orka hela dagen gäller det att välja rätt kost.
Släng ihop en enkel men matig frukost att ta med dig till lite senare.
När vardagen har dragit igång med full fart är det lätt att hamna i en tråkig och onyttig frukostspiral.
Hur ska man egentligen tänka för att äta gott och samtidigt få i sig det kroppen behöver och må så bra som möjligt?
Skulle du gärna äta knaprig och fiberrik granola till både frukost, lunch och middag?
En god och näringsrik frukost innebär en riktigt bra start på dagen.
I år twistar vi till frukosten eller mellanmålet genom att blanda i nötsmör.