Annons
Innehåll från Paulúns

Så väljer du rätt müsli

Vad äter du till frukost? När vardagen har dragit igång med full fart är det lätt att hamna i en tråkig och onyttig frukostspiral. Müsli till frukost är en god vana som du också enkelt kan variera – så här bör du tänka för att välja rätt müsli!

Hitta just din favoritsmak – spana in den här mumsiga supermüslin! 

Oavsett om du är en frukostälskare eller inte så är morgonmålet en god idé eftersom det ger din kropp en bra start på dagen. Väljer du en riktigt bra frukost får du extra energi till både kropp och knopp, vilket är extra viktigt nu när hösten är här och dagarna blir kortare.

Müsli till frukost är en god vana. Med en nyttig och god müsli kan du också variera din frukost på en mängd olika sätt – till yoghurt, smoothie eller varför inte i en härlig bowl? Men se upp så att du inte hamnar i sockerfällan. Det finns en mängd olika sorters müsli i butikshyllan och det kan vara svårt att hitta en sort som både smakar gott, mättar bra och är full av nyttigheter. Rebecka Persson är specialist i nutrition i Paulúns Hälsoråd. Och hon pekar ut tre saker som är viktiga att tänka på när du ska välja din müsli.

Fullproppade med nyttigheter – Paulúns Supermüsli är ett smart och gott frukostval.

1. Fullkorn varje dag
Din müsli ska ha ett högt innehåll av fullkorn. Fullkorn innehåller mängder med fiber, vitaminer och mineraler som både magen och kroppen blir glad av. Det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med fiber, så att fylla på redan till frukosten är en riktigt bra idé. Havregryn och rågflingor är exempel på ingredienser i din frukost som består helt av fullkorn.

2. Nyttiga och naturliga ingredienser
Hitta en müsli som är fullproppad med nyttigheter, som till exempel bär, nötter och fröer. Det här är ingredienser som är naturligt fulla av vitaminer, mineraler, nyttiga fetter och antioxidanter. Nötter håller dig mätt länge och bär tillför, förutom alla nyttigheter, även smak och sötma. Att äta en frukost som innehåller naturliga och näringsrika ämnen gör det enkelt för dig att se till att du varje dag får i dig sådant som kroppen behöver för att orka hela dagen och lite till.

3. Inget extra socker

En grundregel är att undvika mat med tillsatt socker, och särskilt till frukost. Det ger dig en jämnare blodsockerkurva under dagen vilket både håller uppe ditt humör och din ork. En riktigt bra müsli, som Paulúns Supermüsli, innehåller bär, frukt och dadlar som förhöjer smaken.

Ett sätt att hitta rätt müsli är att alltid läsa på innehållsförteckningen, efter dessa tre grundregler. Väljer du en müsli från Paulúns kan du också vara säker på att du har gjort ett bra val för dig.

 

Paulúns gör det enkelt för dig att äta en god och nyttig frukost.