ANNONSInnehåll från HORNBACH Bygg- och trädgårdsmarknad

Se Instagram-profilens hemmabyggda stol – så gjorde hon den

För Instagram-profilen Victoria Svensson är skaparglädjen stor. Nu vill hon inspirera fler till att bli mer kreativa i sina hem.
– Att ha roligt under projektets gång medan man skapar är det allra viktigaste, säger hon.

EXTERN LÄNK: Steg-för-steg-guide – se hur du bygger stolen här.

Experten Victoria Svensson har alltid många ideér i huvudet och har stenkoll på det hetaste trenderna inom DIY-världen. Ett av hennes senaste projekt var att återskapa och bygga en stol framtagen av Front/ för byggvaruhuset HORNBACH. För att underlätta hade hon fått hjälp med att såga till alla delar, vilket gjorde arbetet lättare. – Det var lite klurigt att montera dit de första ribborna, men om man får lite hjälp med en extra hand eller två att hålla ribborna på plats så gick det galant! 

Victoria Svensson valde att göra sin stol identisk med den ursprungliga Front-stolen, trots att hon vanligtvis tycker om att få designa själv från grunden. Anledningen? Hon ville testa att skapa och bygga efter en ritning.
– Jag gjorde därför inga förändringar i konstruktionen utav stolen, utan det jag valde att göra annorlunda var att använda utrymmet under sitsen som ett förvaringsutrymme för kuddar, filtar och tidningar istället för att plantera växter där som tjejerna bakom designen av Front-stolen gjorde, säger hon.

Tillsammans med designduon Front/ har HORNBACH tagit fram en arbetsbeskrivning och guide med allt material du behöver för att bygga stolen.

Victoria Svensson vill inspirera fler till att våga börja bygga och skapa mer själva. 
– Det allra roligaste med projektet var monteringen av alla delar, just för att det var så kul att få se stolen växa fram mer och mer.

Hon fortsätter:
– Mitt resultat blev både väldigt likt det jag tänkt och något mjukare enligt mig själv då jag valde att addera mer textilier till min stol, istället för grönska.

Victoria Svensson

Ålder: 24 år.

Gör: Jobbar med sina sociala medier samt hemsidan victoriasvensson.com där hon vill inspirera allt fler människor att bli mer kreativa i sitt hem.

Intressen: DIY, pyssel och återbruk.

3 frågor till DIY-experten

Vilka verktyg är “must haves” att ha hemma om man gillar att skapa?
– Mina topp tre favoriter i verktygslådan skulle jag säga är min sticksåg, slipmaskin och skruvdragare. Med dessa kommer man långt!  

Var hittar du inspiration och får nya idéer för dina projekt?
– Jag hämtar jättemycket inspiration från plattformen Pinterest. Här finns en hel värld av inspirerande bilder från olika hem och mycket typer av inredning i alla dess olika stilar. Jag hittar också mycket inspiration från olika inredningstidningar och magasin, samt via andra sociala medier från personer som delar samma intresse.

Finns det något projekt som du känner dig extra stolt över?
– Oj svår fråga… Då måste jag noga säga att min personliga favorit bland mina projekt är en piedestal i kalksten som jag gjort med hjälp utav något så simpelt som vanliga klinkerplattor och lite lim. Löjligt enkelt, men så snygg!

EXTERN LÄNK: Steg-för-steg-guide – se hur du bygger stolen här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och HORNBACH Bygg- och trädgårdsmarknad och ej en artikel av LEVA&BO

Så bygger du ditt eget bord – steg för steg

Så bygger du ditt eget bord – steg för steg

Så bygger du ditt eget bord – steg för stegTa fram din kreativa sida och bygg ditt eget unika bord – här är allt du behöver för att lyckas. EXTERN LÄNK: Se hela DIY-guiden här.Hemmagjord konst, en ny spegelvägg eller kanske den omtalade svamplampan? DIY-trenden är...

läs mer
Här är nya trendiga stolen – så bygger du den själv hemma

Här är nya trendiga stolen – så bygger du den själv hemma

Här är nya trendiga stolen – så bygger du den själv hemmaHitta skaparglädje och kreativitet och låt naturen få träda fram i ditt hem.– Vi växte upp i familjer där vi alltid har byggt saker och än idag har vi arbetarhänder snarare än skrivbordshänder. På så sätt går...

läs mer