ANNONSInnehåll från HORNBACH Bygg- och trädgårdsmarknad

Expertens bästa tips och hacks: “Här är mitt mest uppskattade DIY-projekt”

Vill du också väcka din innovativa och kreativa sida? Här delar DIY-experten Victoria Svensson med sig av sina bästa knep, tips och hacks. Hon uppmuntrar också till att väcka sin skaparglädje i den nya tävlingen tillsammans med HORNBACH.
– Det är ett otroligt roligt koncept! Att man får chansen att vara precis så kreativ som man vill.

EXTERN LÄNK: Hitta allt du behöver till ditt DIY-projekt här.

Intresset för att skapa och bygga har funnits sedan barnsben och har blommat ut ännu mer de senaste åren. Victoria Svensson, som i sin vardag delar DIY-hacks och inredningstips med sina följare på sociala medier, kommer från en väldigt kreativ familj. 

– Min mamma är väldigt pysslig och kreativ, så min kreativa sida kommer helt klart ifrån henne. Min pappa är otroligt händig och nästintill helt självlärd. Han kan lite inom det mesta när det kommer till bygg, från honom har jag fått otroligt mycket kunskap. 

Victoria fortsätter:
– Man kan säga att min mamma har lärt mig att designa, medan min pappa lärt mig att bygga och verkställa.

“Mest populära DIY-projekt”

Redan som liten blev hon alltid inkluderad och involverad i både små och stora projekt som gjordes i hennes barndomshem. Just nu är hennes mest uppskattade DIY-projekt när hon visar upp hur du enkelt skapar och bygger en egen bänk i rustik stil. Bänken är väldigt lätt för alla att skapa, samtidigt som resultatet inte går att misslyckas med då det inte finns något riktigt rätt eller fel när det kommer till utseendet på slutresultatet.

– Varje person får chansen att ge sin egen touch till just sin bänk. Projektet kräver inte mycket kunskap och inte heller så många verktyg. Materialet som krävs för att skapa din egen bänk är inte heller svårt att få tag på samt kostar inte så värst mycket. Några träreglar, en handsåg och lite skruv. Ett enkelt projekt till en mindre peng helt enkelt!

Placera bänken framför sängen för att skapa en avlastningsyta som både är snygg och praktisk.

Victoria Svensson

Ålder: 24 år.

Gör: Jobbar med sina sociala medier samt hemsidan victoriasvensson.com där hon vill inspirera allt fler människor att bli mer kreativa i sitt hem.

Intressen: DIY, pyssel och återbruk.

För Victoria handlar skapandet om att få utlopp för sin kreativitet. Om du är nybörjare tipsar hon om att inte ge sig på ett allt för avancerat och tidskrävande projekt, utan att börja lite lättare med något som inte kräver så mycket kunskap och arbete. 

– Kanske har du någon gammal vas eller annan inredningsdetalj i någon garderob som du enkelt kan ge nytt liv med hjälp av lite sprayfärg. Varför inte göra en egen prydnadsskål av lera, eller kanske vill du göra den populära bordslampan?

Gör inte projekten svårare än vad de behöver vara, då finns risken att skapandet istället blir något krångligt och tråkigt.

– Börja lite enklare! Måla om en gammal stol som börjat tappa färg, forma en ljusstake med hjälp av lufttorkad lera, bygg ett litet sidobord av några hyllplan, en såg och lite trälim… enkelt men också både roligt och kreativt.

Nytt DIY-projekt på gång 

Victoria är just nu i skapandet av en stol som HORNBACH har tagit fram tillsammans med designduon Front/. 

– Det är ett otroligt roligt koncept! Att man får chansen att vara precis så kreativ som man vill. Antingen kan du skapa Front-stolen enligt en färdig mall att utgå från och bygga ihop stolen själv eller gå helt på känsla och bygga en helt egendesignad stol precis i din stil, så kul! säger kreatören.

För Victoria är det viktigt att få ha kul, men hon strävar såklart också efter ett snyggt slutresultat.
– Att ha roligt under projektets gång medan jag skapar och får vara kreativ är för mig den stora glädjen, det är just det jag tycker är roligast! Jag vill att skapandet ska ge mer energi än vad det tar.

HORNBACH har tillsammans med Front/ tagit fram den nya designstolen som du nu har chansen att återskapa som du önskar.

EXTERN LÄNK: Hitta allt byggmaterial för att skapa stolen här.

Väck din skaparglädje

På HORNBACH, som har åtta byggvaruhus i Sverige, hittar du allt material du behöver för både inomhus och utomhusprojekt. Tillsammans med Front/ vill HORNBACH uppmuntra alla hemmafixare och DIY-entusiaster att bygga stolen från grunden.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och HORNBACH Bygg- och trädgårdsmarknad och ej en artikel av LEVA&BO

Så här gjorde DIY-experten sin version av stolen

Så här gjorde DIY-experten sin version av stolen

Se Instagram-profilens hemmabyggda stol – så gjorde hon denFör Instagram-profilen Victoria Svensson är skaparglädjen stor. Nu vill hon inspirera fler till att bli mer kreativa i sina hem.– Att ha roligt under projektets gång medan man skapar är det allra viktigaste,...

läs mer
Så bygger du ditt eget bord – steg för steg

Så bygger du ditt eget bord – steg för steg

Så bygger du ditt eget bord – steg för stegTa fram din kreativa sida och bygg ditt eget unika bord – här är allt du behöver för att lyckas. EXTERN LÄNK: Se hela DIY-guiden här.Hemmagjord konst, en ny spegelvägg eller kanske den omtalade svamplampan? DIY-trenden är...

läs mer
Här är nya trendiga stolen – så bygger du den själv hemma

Här är nya trendiga stolen – så bygger du den själv hemma

Här är nya trendiga stolen – så bygger du den själv hemmaHitta skaparglädje och kreativitet och låt naturen få träda fram i ditt hem.– Vi växte upp i familjer där vi alltid har byggt saker och än idag har vi arbetarhänder snarare än skrivbordshänder. På så sätt går...

läs mer