ANNONSInnehåll från Seafood from Norway

Fredagstacos 2.0 – fish tacos med torsk

Är du sugen på att uppdatera din fredagstacos? Med torsk i din tacos kan du ge dina smaklökar något nytt och spännande. Så här enkelt tar du din tacos till nästa nivå.

Extern länk: Se fler recept med torsk här.

Torsk är en användbar fisk och passar till många olika rätter. Om du väljer torsk från vårt grannland Norge nästa gång du handlar kan du vara säker på att den är mör , mild och hållbart fiskad. Förutom att det är en mångsidig fisk innehåller den en mängd viktiga näringsämnen. Utöver omega 3-fettsyror, vitaminer och proteiner är torsken rik på jod.

Så blir torsken stark

Det är tack vare livet i det iskalla vattnet i Barents hav som torsken utvecklar starka muskler och ett fint och flagigt kött. Ända sedan stenåldern har norrmännen fångat torsk i fjordar och öppna vatten. Norrmännen förvaltar torskbeståndet på ett ansvarsfullt sätt och det görs noggranna beräkningar av beståndet för att skydda det marina ekosystemet.

Visste du att… Torsk har en otrolig förmåga att navigera och kan simma väldigt långa sträckor för att leka?

Fish tacos med torsk – recept

Vad sägs om hembakade tortillabröd med krispiga fish tacos på norsk torsk med tillbehör som rostad majssallad med kålsallad och limemajonnäs? Torsken kan du laga både till vardags och fest och det här receptet passar till alla i familjen, stora som små.

Ingredienser:

500 g norsk torskfilé

1 ägg

2 dl vetemjöl

2 dl pankoströ

1 tsk cayennepeppar

Salt

1 dl olja

Topping:

3 dl rödkål

1 msk olja

1 lime

Salt

3 dl majs, konserverad

1 msk smör

1/2 fetaost
Chiliflakes

1 lime, saft och zest

2 dl majonnäs

Tortillabröd:

1 dl vetemjöl

1 dl majsmjöl

1/2 tsk salt

2 msk olivolja

1 dl vatten

Gör så här:

1. Riv och massera kålen med olja och salt tills det blir mjukt. Toppa med lite lime.

2. Rosta majsen i smör i en stekpanna tills den får fin färg. Salta och vänd ihop med fetaosten som du smular. Om du gillar hetta, ha i lite chiliflakes.

3. Blanda majonnäsen med limesaft och zest.

4. Dela torsken i bitar och torka av med hushållspapper.

5. Vänd i mjöl med lite salt och cayennepeppar, sedan i ägg och sist i pankoströ.

6. Stek i olja så att de friteras, du behöver inte ha så mycket olja att det täcker fisken, det räcker om det täcker botten.

För egna tortillabröd:

1. Häll vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke.

2. Tillsätt olivolja och smula.

3. Koka vatten. Tillsätt det kokande vattnet och vänd samman till en jämn deg och kavla ut små runda tortillas på ett mjölat bakbord.

4. Stek en tortilla i taget på hög värme i torr stekpanna, max en minut per sida.

5. Lägg bröden i en handduk som gärna får vara lite fuktig.

Seafood from Norway

Norge har ett unikt utbud av välsmakande sjömat från våra kalla, klara vatten. Norsk sjömat skördas, fångas och produceras av de mest erfarna och engagerade människorna och med respekt för planetens framtid. Tips! Kika på förpackningen för att ta reda på om sjömaten kommer från Norge.

Dyk in i den unika världen med sjömat från Norge här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Seafood from Norway och ej en artikel av Allt om Mat