ANNONSInnehåll från Seafood from Norway

Shrimprolls deluxe med brynt smör och brioche

Den populära rätten från Australien har hittat till Sverige. Bjud på ljuvliga shrimprolls med brynt smör och brioche. Här är receptet som garanterat går hem hos dina gäster.

Extern länk: Hitta fler goda recept med räkor här.

Ishavsräkan från Norge är inte bara en god ingrediens i både varma och kalla maträtter, den är även rik på protein, Vitamin A, D, E och B12, kalcium och selen. Faktum är att ishavsräkor är ett av de mest mångsidiga skaldjur som finns och de passar till väldigt mycket. Med färdigskalade och kokta räkor i frysen kan du njuta av dessa norska delikatesser på nolltid.

Trivs i iskallt vatten

Ishavsräkorna fiskas längs de norska fjordarna och i Barents hav. Räkorna trivs bra i det iskalla vattnet och den vilda ishavsräkan kan leva så länge som tio år. Det är de låga vattentemperaturerna som får räkorna att växa och mogna långsamt. Ishavsräkan är en av de större sorterna som finns och den kan bli upp till 16 centimeter lång.

Visste du att… Du kan få tag på norska ishavsräkor alla dagar på året? De fiskas nämligen året runt.

Shrimprolls deluxe med brynt smör och brioche – recept

En perfekt helgrätt när du vill bjuda på enkel men riktigt god finger food. Lite hetta och fräscht krisp i kombination med saftiga räkor från Norge och du är hemma. Rätten är inspirerad av klassiska lobsterroll men den här varianten är mer prisvärd och minst lika god.

Ingredienser

500 g frysta skalade räkor, tinade

2 salladslökar

2 stjälkselleri

3 msk majonnäs

100 g smör

1 knippe dill

1 knippe gräslök

1 tsk tabasco

1 msk paprikapulver

1 nypa cayennepeppar

1 citron

4 briochebröd

salt och peppar

Gör så här:

1. Tina räkorna under rinnande kallt vatten.

2. Bryn smöret och låt svalna något.

3. Finhacka lök, selleri och örter.

4. Rör ihop alla ingredienser men spara lite av smöret.

5. Smaka av med salt och citron. Ställ in räkröran i kylskåpet så länge.

6. Lägg in brödet i ugnen på 175 grader i 4 minuter tills de blivit varma.

7. Ta ut bröden och pensla med smör. Lägg på röran och toppa med dill och gräslök.

Seafood from Norway

Norge har ett unikt utbud av välsmakande sjömat från våra kalla, klara vatten. Norsk sjömat skördas, fångas och produceras av de mest erfarna och engagerade människorna och med respekt för planetens framtid. Tips! Kika på förpackningen för att ta reda på om sjömaten kommer från Norge.

Dyk in i den unika världen med sjömat från Norge här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Seafood from Norway och ej en artikel av Allt om Mat