ANNONSInnehåll från Apollo

Överraskande sidor av populärt vinterresmål

Artisten och programledaren Erik Segerstedt är tillbaka med en ny omgång av reseprogrammet ”Go. Live a little!”.
De nya avsnitten bjuder på såväl adrenalinfyllda äventyr med rejäl höjdpanik som en helt ny bild av det populära vinterresmålet Kanarieöarna.
– Det var verkligen en ”eye opener”, säger Erik.

EXTERN LÄNK: Sätt färg på vintern – boka din resa till Kanarieöarna här

I den första säsongen av reseprogrammet “Go. Live a little!” utmanade före detta friidrottaren Michel Tornéus sin hajrädsla med surfing i Portugal och artisten Klara Hammarström fick gå på matlagningskurs i Parga, för att nämna två av resorna. När det nu kommer tillbaka ligger fokus på soliga och varma vinterresmål, och i de första två avsnitten åker Erik Segerstedt till Gran Canaria och Teneriffa med olika nordiska profiler.

Erik Segerstedt

– Det är ett av de roligaste jobben jag har haft, och det var faktiskt två fantastiska resmål, säger Erik och berättar att han blev positivt överraskad.

– Jag har varit på Gran Canaria någon gång innan på klassisk semester. Man har en bild av hur det ska vara, jag vet inte varför man tror att det bara ska vara all inclusive och ”Sällskapsresan” men det finns så mycket mer. Så det var en riktig eye opener. Det är det jag gillar med det här programmet, att man får upptäcka så mycket annat.

”Det är storslagen natur och sådan variation att man kan vara på stranden men också högt uppe på vulkanen.”

”En särskild känsla av Teneriffa”

Särskilt Teneriffa överraskade och blev en favorit. Där tog sig sällskapet bland annat upp på Spaniens högsta berg, vulkanen Teide med sina 3718 meter över havet, där man både kan cykla och vandra. Dansaren Claudia Rex och träningsinfluencern Catrine Collins fick cykla mountainbike nedför berget och hela vägen ned till stranden.

– Det var så häftigt. Det är storslagen natur och sådan variation att man kan vara på stranden men också högt uppe på vulkanen.

– Och det var något med Teneriffa som inte går att sätta fingret på. En känsla bara.

Även Gran Canaria bjöd på en häftig natur, och en hel del adrenalin – vilket går att se i programmet.

Där gav Erik boxaren Eva Wahlström och dansaren Tomas Evers nämligen uppdraget canyoning, som innebar vandring i bergen, dyk utför ett stup ner i en bergspool och rappelering längs med en bergsvägg. För de som vågade, det vill säga.

– Det var det mest utmanande för min del. Jag har inga problem med höjder när det gäller flygplan och sådant, men höjder som är förankrade med marken är rätt jobbiga. Att dyka ner i bergspoolen var lugnt, men att hänga i en lina utifrån ett stup och sådant, njae, säger Erik och fortsätter:

– Eva var en riktig hjälte. Men jag fick panik när jag hängde där i repet. Det syns inte i programmet, men jag hade lika mycket panik som Tomas.
(Hur det gick går att se i klippet ovan.)

I programmen från Kanarieöarna får vi också följa med på båtutflykt på Teneriffa och tuktuk-tur i Las Palmas. I det tredje avsnittet får vi följa med Claudia Galli Concha och hennes familj till solsäkra Egypten där det både bjuds på föräldrabattle och magisk snorkling.

EXTERN LÄNK: Upptäck nya sidor av Kanarieöarna i vinter

5 hotelltips på Gran Canaria och Teneriffa

• Lopesan Baobab, Gran Canaria, Meloneras
Lopesan Baobab Resort är ett förstklassigt hotell med spektakulär afrikanskinspirerad arkitektur. Hotellet består av nio byggnader som ramar in en tropisk trädgård. Bortom hotellet skymtar Maspalomas mäktiga sanddyner, vilket för tankarna till grannkontinenten Afrika. Hotellet ligger i lugna och välordnade Meloneras, med endast en kort promenad ner till havet och strandpromenaden.

Läs mer här.

• Green Garden, Teneriffa, Playa de las Americas
Omtyckta Green Garden Resort på Teneriffa uppgraderas till en riktig drömdestination för familjens vintersemester – hotellet blir ett av våra Apollo Mondo Family-hotell och är det perfekta semestervalet för dig som söker ett bra familjehotell av hög standard. Som på alla Apollo Mondo Family-hotell kan du se fram emot Apollos barnklubb, simskola, Mondo Café, morgonyoga och olika former av gruppträning flera dagar i veckan.

Läs mer här.

• Marina Bay View, Gran Canaria, Puerto Rico
Hotell Marina Bay View är ett av Apollos mest populära lägenhetshotell i Puerto Rico på Gran Canaria. Här kan du se fram emot ett härligt poolområde med en underbar utsikt över hamnen som är den naturliga mötesplatsen. Hotellet välkomnar gäster över 16 år.

Läs mer här.

• Maspalomas Resort by Dunas, Gran Canaria, Maspalomas
I Maspalomas hittar du det här populära Apollo Mondo Family-hotellet. Här finns plats för den stora familjen i de rymliga lägenheterna, och med All Inclusive inkluderat i priset behöver du inte oroa dig för att utgifterna springer iväg på plats. Som alltid på Apollo Mondo Family finns barnklubben Club Polly & Mino, Swim School by Apollo, gruppträning och ett härligt Mondo Café med terrass.

Läs mer här.

• Bahia Fantasia Tenerife, Teneriffa, Golf del Sur
Femstjärniga Bahia Principe Fantasia ligger i Golf Del Sur på Teneriffas sydöstra kust är en Apollo Mondo One Of A Kind-hotell och erbjuder en familjesemester utöver det vanliga. Här utlovas fantastiska shower, häftiga aktiviteter och en handfull restauranger att besöka. Och slottet mitt på området lägger ribban högt för en unik semester. Vill ni göra något annorlunda kan ni boka en övernattning i sagoslottet, mot avgift.

Läs mer här.

Tidigare artiklar och avsnitt

Avsnitt 1

Avsnitt 2

Avsnitt 3

Avsnitt 4

Avsnitt 5

Komboresor

Parga

Sivota

Algarve

Makarska