ANNONSInnehåll från Apollo

Därför är All Inclusive det perfekta sättet att resa i vinter

Det finns många fördelar med att välja en All Inclusive-resa.
En är att du får koll på alla kostnader och vet exakt vad resan kommer att kosta, något som känns extra viktigt med dagens ekonomiska läge.

EXTERN LÄNK: Hitta din All Inclusive-resa i vinter

Det ekonomiska läget med lågkonjunktur, höjda räntor och en svag svensk krona gör att de flesta svenska hushållen har mindre pengar att röra sig med. Många drar kanske in på sådant som inte är nödvändigt.
Samtidigt har vi fortfarande ett behov av att resa och komma iväg på semester. Allt fler upptäcker All Inclusive-resan, som i dag är långt från den utdaterade föreställningen om tråkiga bufférestauranger som serverar samma mat dag ut och dag in.

– Sanningen är att det finns otroligt mycket högkvalitativa All Inclusive-upplevelser där bufféerna är både varierade och fräscha. Många av de större All Inclusive-hotellen har dessutom riktigt fina a la carte-restauranger och när du har All Inclusive kan du i många fall välja att äta på dessa. Många hotell har också live cooking stations vilket är en upplevelse bara det, säger Daniel Barkland, marknadschef på Apollo.

Han menar att för honom handlar All Inclusive främst om bekvämlighet; att inte behöva tänka på att ha med sig plånboken och inte behöva planera när och var man ska gå och äta. Men det är också ”bekvämt” ur ett plånboksperspektiv.

– Jag vet någonstans vad min resa kommer att kosta. Om jag inte vill lägga ut pengar på själva resmålet så har jag redan täckt in allt jag behöver, säger han och fortsätter:

– Reser man som jag själv gör med barn är det ännu mer bekvämt. Jag vet att barnen hittar mat de tycker om från menyer som är anpassade för barn, och de själva tycker att det är så lyxigt att få gå och plocka och välja själva. Och det är nära tillbaka till poolen eller rummet. Sedan är det ju också en härlig känsla att låta barnen unna sig en extra glass vid poolen utan att behöva tänka på kostnaden.

”Reser man som jag själv gör med barn är det ännu mer bekvämt. Jag vet att barnen hittar mat de tycker om”

Prisvärt alternativ

Med full koll på kostnaderna blir det enklare att njuta av semestern, och det blir enklare att komma iväg på en semesterresa även om pengarna för tillfället inte räcker lika långt.

– All Inclusive finns i dag på nästan alla destinationer och på alla typer av hotell, och prislappen varierar så klart utifrån vad man vill ha. Men du kan komma iväg på en All Inclusive-resa för runt 6000 – 7000 kronor. Egypten är ett klassiskt All Inclusive-resemål som kom tillbaka starkt förra vintern och är väldigt populärt i år. Där är nästan alla hotell All Inclusive och det är en prisvärd produkt, säger Daniel Barkland.

Hur ska den som har liten budget men ändå vill komma iväg på semester i vinter tänka?

– Priserna fluktuerar över säsongen och styrs av hur efterfrågan ser ut. Så kan man komma iväg de perioder där efterfrågan är lägre, som till exempel första veckorna i december eller de sista i januari så är priserna lägre.
Man ska också tänka på att även om en All Inclusive-resa är dyrare när man köper den så tillkommer det med andra resor kostnader för mat och dryck på destinationen. Så resan som helhet kan mycket väl bli billigare om man köper en All Inclusive-resa.

EXTERN LÄNK: Här hittar du alla Apollos All Inclusive-hotell

5 populära hotell med All Inclusive

Maspalomas Resort By Dunas, Maspalomas, Gran Canaria
Läs mer om hotellet här.

Doubbletree By Hilton Marjan Island, Ras-al-Khaimah
Läs mer om hotellet här.

Aqua Vista – powered by Playitas, Hurghada
Läs mer om hotellet här.

Bahia Principe Fantasia Tenerife, Teneriffa
Läs mer om hotellet här.

R2 Bahia Playa Design Hotel & Spa, Fuerteventura
Läs mer om hotellet här.

Tidigare artiklar och avsnitt

Avsnitt 1

Avsnitt 2

Avsnitt 3

Avsnitt 4

Avsnitt 5

Komboresor

Parga

Sivota

Algarve

Makarska