Annons | Innehåll från Hjärt-Lungfonden

Nu kan du tävla med quizmästaren

Vi är vana vid att se Fritte Fritzson vinna frågesporter i TV eller podda för att öka svenskarnas allmänbildning. Nu tar han steget vidare och vill utmana så många som möjligt på ett helt eget quiz, som är hans insamlingsinitiativ när Hjärt-Lungfonden fyller 120 år. Alla som quizzar kan vinna exklusiva biljetter till ”Årets Hjärta”-galan i september.

Quizza mot Fritte - vinn biljetter till Årets Hjärta-galan!

Swisha ditt stöd till forskningen och följ därefter länken för att komma till quizet. En lycklig vinnare tar hem en resa för två till Stockholm med övernattning och biljetter till Årets Hjärta-galan på Vasateatern!

Allmänheten känner honom som Fritte Fritzson, men hans mamma kallar honom Fredrik. Från början är han utbildad arkitekt, men det var som ståuppkomiker han började bli känd för svenska folket. Sitt stora genombrott fick han i det folkkära programmet ”På spåret”, som han tillsammans med lagkamraten Marie Agerhäll har vunnit de två senaste åren. Sedan 2015 driver han också den populärvetenskapliga podcasten ”Allt du velat veta”, där lyssnaren får lära sig allt om en specifik sak i varje avsnitt.

Nu vill Fritte bidra till forskningen på sitt eget sätt, genom att arrangera en quiz och samtidigt samla in pengar.

– Nu är jag den som ställer frågorna, och jag fick med mig Nanne Grönwall och Caroline af Ugglas som tävlar mot varandra i min egen quiz-show. Dessutom kommer man att kunna utmana mig som en del av mitt insamlingsinitiativ.

Nanne Grönwall, Fritte Fritzson och Caroline af Ugglas. 

Hur ska detta gå till?
– Det är enkelt. Tanken är att jag ska försöka samla in så mycket jag kan till Hjärt-Lungfonden. Vem som helst kan swisha ett bidrag och om man vill kan man också vara med på ett quiz. Det sitter säkert folk där ute och tänker att det skulle vara kul att spöa den där Fritte, så jag utmanar alla i ett eget quiz. Man behöver bara swisha en liten slant för att få chansen att utmana mig.

Vad hoppas du att detta ska ge?
– Jag hoppas att det är många som vill vara med i min insamling. Det här känns väldigt viktigt att lyfta. Det är ju en av de vanligaste dödsorsakerna och orsakar dessutom mycket lidande för många människor. Min fru är läkare och jobbar på akuten, så jag är väl bevandrad med hur många som kommer in med den här typen av problematik, berättar han.

Vad har du att säga till andra som kanske står och väger om de ska starta ett initiativ?
– Gör det bara, det är kul. Annars går det också jättebra att bara swisha!

Quizza mot Fritte - vinn biljetter till Årets Hjärta-galan!

Swisha ditt stöd till forskningen och följ därefter länken för att komma till quizet. En lycklig vinnare tar hem en resa för två till Stockholm med övernattning och biljetter till Årets Hjärta-galan på Vasateatern!

Årets hjärta – du kan också göra skillnad

”Årets hjärta” är en gala som hålls den 29 september. Där kommer de som startat egna insamlingar att hyllas och prisas för sitt engagemang.

Forskningen kring hjärt- och kärlsjukdomar räddar liv – men det behövs mer pengar. Du kan också starta ett initiativ som hjälper Hjärt-Lungfonden att stötta forskningen. Varje krona räknas.

Det lättaste sättet att hjälpa till är att swisha direkt eller starta ett eget initiativ där du kan inspirera andra att gå med i din rörelse för att hjälpa forskningen. Gör något roligt, nyttigt, häftigt eller något du ändå gör varje dag – och så ber du folk som gillar detta att skänka en slant till Hjärt-Lungfonden i samband med det.

Läs mer på åretshjärta.se.

Initiativtagare

Andra har också läst