Annons – innehåll från Apollo
Avsnitt 1: Go. Live a little.

Guide: Komboresa

Avsnitt 2: Klara Hammarström

Guide: Parga

Avsnitt 3: Chris Nyhus

Guide: Sivota

Avsnitt 4: Michel Tornéus
Guide: Algarve

Avsnitt 5: Lisbeth Østergaard

Guide: Makarska

Danska tv-stjärnans höjd-panik: “Inte säker på att jag kommer att göra det”

Programledaren Lisbeth Østergaard har problem med höga höjder.
Ändå får hon i uppdrag att åka zipline – 150 meter över marken i reseprogrammet ”Go. Live a Little”.
– Mitt hjärta hoppade upp i halsen när jag fick uppdraget, säger hon.

Extern länk: Boka tidigt-priser på resor till sommar! Just nu kan du spara upp till 2.500:- per person

I programserien ”Go. Live a Little” åker fyra välkända profiler på en varsin resa. Meningen med resan är att de ska upptäcka något nytt och därför får deltagarna varsitt uppdrag som de ska utföra. Efter utfört uppdrag får de en belöning.

Lisbeth Østergaard är en av Danmarks mest meriterade TV-programledare. I vanliga fall när hon reser gör hon det med sin man och deras två barn, men när hon för Apollos och programmets räkning åkte till Makarskarivieran i Kroatien blev det en resa på tu man hand utan barnen.

Men tro inte att det blev en lugn semester. Lisbeths uppdrag var nämligen att åka zipline, något hon hade dubbla känslor inför, visade det sig.

– OMG! Zipline. Jag har lite problem med höga höjder har jag märkt. Jag googlade det, och det skulle jag inte ha gjort, för hjärtat hoppade upp i halsen. Det var mycket högt och såg så vilt ut, säger hon.

– Det blir en stor utmaning, men jag gör det. Live a Little. Jag hoppas verkligen att jag kan njuta av det. Jag vet inte hur det kommer kännas att stå där och hoppa ut. Jag måste påminna mig om att andas och att försöka njuta. Det är once in a lifetime.

Lisbeth Østergaard

Lisbeth Østergaard, 42, är en dansk tv- och radio­programledare som bland annat har varit program­ledare för morgon-tv och olika underhållnings- och realityprogram. Hon har tillsammans med maken Ralf barnen Viggo och Carlo.

”När man prövar något nytt i livet som man är lite rädd för känner man sig som en strong woman efteråt”

Som man kan se i avsnittet ovan så vågar Lisbeth kasta sig ut tillsammans med programledaren Erik Segerstedt. Efteråt var hon lättad.

– Jag tror att när mitt hjärta väl föll på plats igen så kändes det riktigt härligt.

Det var så härligt att hänga där 150 meter över marken, mellan bergen. 700 meter lång kabel, 70 kilometer i timmen. Det var vansinnigt. Men så fint. Jag är så glad att jag har prövat, säger hon och fortsätter:

– När man prövar något nytt i livet som man är lite rädd för känner man sig som en strong woman efteråt. Nu när jag har gjort det kan jag klara lite mer i vardagen också tror jag.

Naturen i topp. I Makarska möts Adriatiska havet och bergskedjan Biokovo som i en kyss. Kroatiens högsta berg har fin vandring, medan vågade väljer drakflygning från bergen eller friklättring på klipporna.

Magi på morgonkvisten. Börja dagen nere i hamnen med en uppiggande bijela kava, espresso med varm mjölk, medan du ser de lokala fiskebåtarna komma tillbaka med nattens fångst.
Mumsigheter från marknaden. Missa inte ett besök på någon av Makarskas matmarknader. Fantastiska fikon, fräscha bönor – och förstås fina fårostar och mängder med varianter på den dalmatiska luftorkade skinkan prsut.

Och just att göra något extra är Live a Little, menar hon.

– När man är på semester, men också i vardagen. För vardagarna är de du har flest av. Man ska försöka leva för man är bara här en gång. Så försök att leva lite, skapa en massa nya minnen.

Hela Lisbeths resa ser du i klippet ovan. Profiler i de andra avsnitten, som du också kan se på den här sidan, är artisten Klara Hammarström, friidrottaren Michel Tornéus och den norska influencern och fyrabarnspappan Chris Nyhus.

Extern länk: Boka tidigt-priser på resor till sommar! Just nu kan du spara upp till 2.500:- per person

”Go. Live a Little”

Med “Go. Live a Little” vill Apollo utmana till en semester där man vågar ta steget utanför sin comfort zone. Att testa något nytt, hitta det egna äventyret och utforska både resmålet och sig själv på riktigt.

För visst är det så att det är när vi är på semester vi lever lite extra? Vi är öppna för nya intryck och vågar göra något annorlunda. Oavsett om det är att prova nya saker och smaker eller att göra absolut ingenting för första gången.

Mer läsning från Apollo:

Guide om Makarska

Med sina 3000 soltimmar ligger Algarve i Europas solsäkraste hörn. Regionen är känd för sin havsremsa och häpnadsväckande stränder, men blickar man inåt landet finns det mycket mer att uppleva. 

Avsnitt 1

Avsnitt 2

Avsnitt 3

Avsnitt 4

Avsnitt 5

Komboresor

Parga

Sivota

Algarve

Makarska