ANNONSInnehåll från Apollo
Avsnitt 1: Go. Live a little.

Guide: Komboresa

Avsnitt 2: Klara Hammarström

Guide: Parga

Avsnitt 3: Chris Nyhus

Guide: Sivota

Avsnitt 4: Michel Tornéus
Guide: Algarve

Avsnitt 5: Lisbeth Østergaard

Guide: Makarska

Schlagerstjärnans stora utmaning: ”Jag fick lite panik”

Artisten Klara Hammarström skickades till Grekland för att ”Live a Little”. Väl på plats utsattes hon för en utmaning långt utanför hennes comfort zone.
– Jag var helt säker på att det var ett skämt när de sa det, säger hon.

Extern länk: Hitta din resa hos Apollo

I september åkte artisten Klara Hammarström till Parga i Grekland för att spela in reseprogrammet ”Go. Live a Little” för Apollo. I serien får fyra profiler upptäcka ett härligt resmål, men de utmanas också att göra en aktivitet som de inte har gjort tidigare.

Klara Hammarströms uppdrag var att gå en matlagningskurs, och hela hennes resa går att se i klippet ovan.

Men matlagningskursen var inte hennes enda utmaning. När hon väl hade lagat alla rätter tillsammans med den grekiska hemmakocken fick hon ytterligare ett uppdrag: att servera på en restaurang i Pargas mysiga hamn på kvällen. Något hon inte hade väntat sig.

– Jag förstod inte att de menade allvar först. Jag fick lite panik i magen. Jag kan ju inte servera, säger Klara och fortsätter:

– Jag tänkte att jag inte kan göra det här på en restaurang. Det är väl ingen som vill ha mig serverandes när jag inte kan grunderna.

Klara Hammarström

Klara Hammarström, 22, är före detta tävlingsryttare som sadlade om och satsade på drömmen att bli artist.
Hon har tävlat i Melodifestivalen tre gånger och släppte i höstas nya singeln “Bang my head”.
Hästarna är dock fortfarande närvarande i hennes liv, inte minst genom familjen och deras hästgård. Klara har 10 syskon varav många är aktiva inom ridsporten och hennes bror Ingemar rider i det svenska landslaget. Familjen har haft en egen tv-serien, “Familjen Hammarström” där vi har kunnat följa deras liv.

”Det var helt underbart där! Jag hade inte varit där tidigare men det var så fint.”
När hon väl förstod att det inte var ett skämt var det bara att kavla upp ärmarna.

– Då såg jag det mer som en utmaning eller tävling, att jag skulle klara det. Jag är ju van att tävla och alla utmaningar är roliga utmaningar, sådan är jag, säger Klara som både är före detta elitryttare och har tävlat i schlagern flera gånger.

Vandring + vatten?
Parga är en av Greklands bästa destinationer för vandring. Turen från Parga via Valtos till Ali Passa passerar inte bara vackra stigar och sköna skogar – utan även Joniska havet. Ett dopp är ett måste.
Finaste vita sand och trolskt turkost hav. Sarakiniko är känd som Pargas kanske mest perfekta strand, inbäddad bland grönska och olivlundar.
Pargas landmärke byggdes 1792 och är en venetiansk fästning med 8 torn. Idag är det en levande plats med mängder av konserter och utställningar.

”Grekland på riktigt”

Att resa och samtidigt upptäcka nya saker är ett perfekt sätt att semestra på, menar hon.

– När jag är på semester så är jag nog precis som under den här resan. Det värsta jag vet är att sitta och inte göra någonting. Även om en semester ska vara avkopplande så gillar jag att upptäcka och se nya saker.

Och grekiska pärlan Parga är det perfekta resmålet.

– Det var helt underbart där! Jag hade inte varit där tidigare men det var så fint. Om man vill åka någonstans där man känner att man verkligen är utomlands; med havet och stränderna men också nattlivet med de öppna marknaderna och saker att göra så är Parga ett perfekt resmål. Och maten smakade hemlagat och genuint grekisk. Det är en utlandsresa med det lilla extra, Grekland på riktigt.

”Varit en fangirl”

Programledare för ”Go. Live a Little” är artisten Erik Segerstedt. Och i avsnittet ovan avslöjar Klara Hammarström att hon har haft en crush på honom som tonåring.

– Han är ju EMD-medlem, det är klart att man har varit en fangirl av honom liksom. Erik är en stor idol. Dunkat i lilla Klara-hjärtat när hon var tonåring…

Extern länk: Hitta din resa hos Apollo

”Go. Live a Little”

Med “Go. Live a Little” vill Apollo utmana till en semester där man vågar ta steget utanför sin comfort zone. Att testa något nytt, hitta det egna äventyret och utforska både resmålet och sig själv på riktigt.

För visst är det så att det är när vi är på semester vi lever lite extra? Vi är öppna för nya intryck och vågar göra något annorlunda. Oavsett om det är att prova nya saker och smaker eller att göra absolut ingenting för första gången.

Mer läsning från Apollo:

Guide om Parga

Grekiska gömställen – upptäck kustpärlorna Parga och Sivota. Äkta är ett ord att akta sig för när det kommer till resmål. Men faktum är att de fridfulla fastlands­destinationerna Parga och Sivota och hela regionen Epirus kan vara Greklands mest sympatiska gömställe.

Avsnitt 1

Avsnitt 2

Avsnitt 3

Avsnitt 4

Avsnitt 5

Komboresor

Parga

Sivota

Algarve

Makarska